Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Πότε θα πληρωθεί βασική ενίσχυση, συνδεδεμένες και “πρασίνισμα”

currency-1065208_960_720

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στα χέρια του το Agro24 από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο προγραμματισμός των επόμενων πληρωμών, έχει ως εξής:
  • Τον Φεβρουάριο η πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι. Δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, γιατί διατηρείται το ίδιο καθεστώς με τα προηγούμενα χρόνια.
  • Μέχρι την 1η Απριλίου η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή του 10% όσων πήραν την προκαταβολή και τα χρήματα όσων δεν πήραν καθόλου προκαταβολή πριν τα Χριστούγεννα.
  • Μέχρι τις 15 Απριλίου θα πληρωθεί η πράσινη ενίσχυση, δηλαδή το 30% της ενιαίας ενίσχυσης, όπως την ξέραμε και μαζί οι νέες συνδεδεμένες ενισχύσεις, όπως διαμορφώθηκαν με τη νέα ΚΑΠ(Με τη νέα ΚΑΠ, αρχίζει και η εφαρμογή νέων καθεστώτων συνδεδεμένης ενίσχυσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν ορισμένες δυσκολίες σε γεωργικούς τομείς σημαντικούς για οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς λόγους. Στη χώρα μας, από το έτος αιτήσεων 2015, χορηγούνται συνδεδεμένες ενισχύσεις στους εξής τομείς:
Ρύζι
Σκληρός σίτος
Βιομηχανική τομάτα
Πορτοκάλια χυμοποίησης
Ροδάκινα χυμοποίησης
Βρώσιμα όσπρια
Πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή
Σπαράγγια
Σποροπαραγωγή
Ζαχαρότευτλα
Μεταξοσκώληκες
Βόειο κρέας
Πρόβειο και αίγειο κρέας
Γεωργοί με ειδικά δικαιώματα χωρίς επιλέξιμα εκτάρια
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου