Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Η Δημοσκόπηση του έπεσε απ’ τα χέρια: Πανικός Τσίπρα, ποιο κόμμα έκπληξη στη Βουλή



Τι δείχνει η νέα δημοσκόπησης ALCO για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα;
Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα το Πρώτο Θέμα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της δημοσκόπησης ALCO φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο φτάνει στις 7,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης ALCO, στην αναγωγή των προτιμήσεων επί των έγκυρων ψηφοδελτίων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,4% έναντι17,9% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,1% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3%.
Την έκπληξη κάνει η Λαϊκή Ενότητα η οποία μπαίνει στο κοινοβούλιο με ποσοστό 3,1%, όπως και η Ένωση Κεντρώων με 3%.
Αντιθέτως εκτός Βουλής στη δημοσκόπησης ALCO μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4% και το Ποτάμι με 2,2%
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 19,6%.
Σε ερώτηση για το αν εμπιστεύεστε τον Αλ. Τσίπρα, το 75% των πολιτών απάντησε στηδημοσκόπησης ALCO όχι, το 17% ναι και το 8% δεν ξέρω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση για το αν «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μπορούν να χειριστούν αποτελεσματικά τη διακυβέρνηση, πρέπει να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή;» το 30% απάντησε ότι θέλει να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από τη Βουλή, το 28% εκλογές, το 25% δεν ξέρω /δεν απαντώ ενώ το 17% δείχνει εμπιστοσύνη στην σημερινή κυβέρνηση.
Επίσης το 72% θεωρεί την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup αρνητική, το 11% θετική ενώ δεν απάντησε το 17%. Σε ότι αφορά τον στόχο για το χρέος το 80% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε να τον εκπληρώσει. μόλις το 8% θεωρεί ότι πέτυχε ενώ το 12% δεν απάντησε.
Η συμμετοχή των πολιτικών προσώπων σε offshore θεωρείται λάθος για το 92% των πολιτών, ενώ μόλις το 3% απάντησε σωστό. Το 5% δεν απάντησε.
Τέλος, σε ερώτηση για το αν οι πολίτες θεωρούν ότι με τα νέα μέτρα θα θεπεραστεί η κρίση το 82% απαντά όχι, το 10% ναι και το 8% δεν απάντησε.
Από τη δημοσκόπησης ALCO φαίνεται επίσης πως υπάρχει αρνητικό κλίμα στους πολίτες για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά και την ψήφιση των νέων σκληρών μέτρων που φέρνουν ανατροπές στις ζωές όλων των πολιτών.
Τα ευρήματα δείχνουν «βουτιά» στη δημοτικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς η αποδοχή από την ελληνική κοινωνία έχει πέσει κατακόρυφα και η εικόνα της τραυματίζεται συνεχώς εν μέσω του σκληρού πακέτου των μέτρων τα οποία υιοθέτησε πρόσφατα και θεωρούνται απαράδεκτα από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.
Πλήγμα έχει δεχθεί και το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οδηγώντας σε μεγαλύτερο άνοιγμα την ψαλίδα της διαφοράς που χωρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση από την κυβερνητική παράταξη.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου