Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

«Να εργαστούμε με βάση το εθνικό καθήκον και όχι το τι θα βγάλουν οι κάλπες».


             
Νέα πρόσκληση για εθνική συνεννόηση απηύθυνε ο πρωθυπουργός προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Ο Γιώργος Παπανδρέου σε μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό άφησε ανοιχτό ακόμα και το θέμα της συγκυβέρνησης. Μίλησε για ομάδες συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων αλλά και για πρόσωπα κοινής αποδοχής τα οποία θα λάβουν καίριες θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα. «Καλώ τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε και με εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε από κοινού, Να δουλέψουμε με κοινές ομάδες εργασίας και με πρόσωπα κοινής αποδοχής».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους να καταθέσουν τις προτάσεις τόσο κατά τη συζήτηση ή ακόμα και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος προκειμένου να συμπεριληφθεί κάθε «δίκαιη πρόταση». «Μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη. Όλοι μας, ο καθένας μας, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πολίτες. Δουλεύοντας μαζί. Πρώτον, έτσι κάνουμε υπέρβαση. Υπέρβαση απαραίτητη, που συμβολίζει την αλλαγή. Παραμερίζουμε τις μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις. Βάζουμε πρώτα την Πατρίδα. Και αυτό και μόνο ελπίδα μπορεί να μας γεμίσει».

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλοι μαζί μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση παραμερίζοντας μικρά και μεγάλα συμφέροντα, που δεν επιθυμούν την συνεργασία. «Οι αποφάσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να σπάνε αντιστάσεις μικροσυμφερόντων ή και μεγάλων συμφερόντων που δε μας θέλουν μαζί. Που δε θέλουν την αλλαγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου