Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Στο τραπέζι και το αφορολόγητο των αγροτών


 

Κατάργησή του προβλέπει το τελευταίο σενάριο που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών
Πρόκειται για το τελευταίο σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι προκειμένου να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα και να μην υπάρξει πλήρης και καθολική κατάργηση του αφορολόγητου που, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, αξιώνουν οι δανειστές.
Όπως προβλέπει το σενάριο αυτό, το αφορολόγητο θα διατηρηθεί αποκλειστικά και μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 ευρώ
Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κατάργηση του αφορολόγητου συνεπάγεται φόρο από το πρώτο ευρώ και συνολικά επιπλέον 500 ευρώ για τα πρώτα 5.000 ευρώ εισοδήματος, στον βαθμό που θα διατηρηθεί ο συντελεστής στο 10% του σημερινού πρώτου κλιμακίου.
Την ίδια στιγμή προωθείται α προωθείται η πλήρης κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, γεγονός που φέρνει έξτρα φόρο 10% -με συγκεκριμένο όριο απαλλαγής για κάθε κατηγορία- για όσους δηλώνουν σήμερα τόκους στεγαστικών δανείων, ιατρικά έξοδα, νοσήλια, ασφάλιστρα και ενοίκια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αλλαγές στη φορολογία θα προωθηθούν με ένα νομοσχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και τα εξής:
-μείωση φορολογικών κλιμακίων από οκτώ σε τέσσερα

- διαμόρφωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή στο 18% από 10% που είναι σήμερα.
- απευθείας μείωση φόρου 2.000 έως 2.500 ευρώ συνολικά για δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει απευθείας μείωση φόρου για τις δαπάνες με αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, συνεργεία αυτοκινήτων, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, φυσικοθεραπευτές κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου