Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Στόχος το γραφείο του Πρωθυπουργού. Καρέ - καρέ η ένοπλη επίθεση


 

Στόχος το γραφείο του Πρωθυπουργού. Καρέ - καρέ η ένοπλη επίθεση
Μετά τα "χτυπήματα" των τελευταίων ημερών συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στην ΕΛ.ΑΣ καθώς σημειώθηκε επίθεση λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας που στεγάζονται επί της Λ. Συγγρού 340.

Δύο άγνωστα άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους,  πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και διέφυγαν με  ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο πιθανότατα οδήγουσε συνεργός τους.

Οι δράστες σταμάτησαν με το αυτοκίνητο στην οδό Δοϊράνης, περπάτησαν 50 μέτρα με τα πόδια κρατώντας το καλάσνικοφ στα χέρια και έφτασαν στη γέφυρα της Λάμπρου Κατσώνη απέναντι από την πλαϊνή πλευρά των γραφείων της ΝΔ. Από απόσταση περίπου 70 μέτρων άρχισαν να πυροβολούν προς το κτίριο.

Λίγο αργότερα στην οδό Φλέμινγκ, στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε ένα καμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εικάζεται ότι ανήκει στους δράστες της επίθεσης. Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί το Σάββατο από την περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου που μίλησε στο Μega, στόχος ήταν το γραφείο του πρωθυπουργού καθώς βρέθηκε και εκεί σφαίρα. Η σφαίρα χτύπησε αρχικά στον πλαϊνό τοίχο του γραφείου, εξοστρακίστηκε στο ταβάνι και από κει στον απέναντι τοίχο όπου έχασε τη δύναμή της και κατέληξε στο πάτωμα.

Συνολικά βρέθηκαν εννέα κάλυκες,  καθώς και δύο βολίδες (μία στην ταράτσα και μία στο γραφείο του πρωθυπουργού), οι οποίες εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.


Ευτυχώς από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ έρευνες πραγματοποιεί και η αντιτρομοκρατική.΄


Σημειώνεται ότι στο σημείο υπάρχουν πολλές κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά όσον αφορά τη φύλαξη του κτιρίου.


Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας είχε από την αρχή μεταβεί ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ για πληροφορίες

Η Αστυνομία σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει στοιχεία κάνει έκκληση σε όσους πολίτες είδαν ή άκουσαν το παραμικρό να καλέσουν στο τριψήφιο και τα δύο τετραψήφια νούμερα και να δώσουν πληροφορίες.

Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:«Σχετικά με τους πυροβολισμούς κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού (Λεωφόρος Συγγρού, Γέφυρα Αμφιθέας, Δοϊράνης κ.λ.π) καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου στην οδό Σολωμού 40 & Σωκράτους βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς : 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β). Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.  Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό των πυροβολισμών έγινε στις 03.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα, ενώ η φωτιά στο αυτοκίνητο εκδηλώθηκε λίγο αργότερα, στις 03.10 ώρα περίπου».
Το σημείο όπου η σφαίρα διαπέρσε το τζάμι στο γραφείο του Α. Σαμαρά



Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου