Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Έγκλημα με ονοματεπώνυμο!




Του Δημήτρη Τσιμούρα

Κατάρα-κατάρα στη σφαγή,
στη σιωπή κατάρα.

Κι εκείνος κι εκείνος 
που σωπαίνει θα χαθεί, θα χαθεί.*

Δυο φοιτητές νεκροί, τρεις χαροπαλεύουν! Δεν είναι από αρρώστια, ούτε από τροχαίο! Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα! Από πού να ήξεραν τα παιδιά αυτόν τον κίνδυνο; Τα μαγκάλια έπαψαν να χρησιμοποιούνται εδώ και πενήντα χρόνια, τουλάχιστον! Ή μήπως όχι;

Ήδη πολλές επιστολές αγανάκτησης, σχετικά μ’ αυτό το έγκλημα, έχουν δημοσιοποιηθεί, μόνο που οι εν λόγω επιστολές, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, έχουν λάθος αποδέκτη!
Αποδέκτης αυτών των επιστολών δεν είναι καν η Κυβέρνηση αλλά ο κ. Στουρνάρας!

Ως γνωστόν, ο σημερινός υπουργός των οικονομικών δεν είναι πολιτικός, είναι τραπεζίτης. Είναι για όσους θυμούνται ένας από τους 36 του… «Πνεύματος και της Επιστήμης» που απέστειλαν εκείνη την «περίφημη» επιστολή προς τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με τίτλο «τολμήστε», παροτρύνοντάς τον να συνεχίσει «αυτό» που άρχισε. Σήμερα, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα γευόμαστε με τον πιο τραγικό τρόπο! 

Και βέβαια, για να λέμε και του «στραβού το δίκιο» –επειδή σ’ αυτόν αποδίδεται η πατρότητα των αποφάσεων που διαλύουν την πατρίδα και εξαθλιώνουν τον λαό- οφείλουμε να πούμε ότι ο εν λόγω τραπεζίτης-υπουργός ποτέ δεν υποσχέθηκε τίποτα στον ελληνικό λαό, για να αποσπάσει ψήφους, ούτε λογοδοτεί σ’ αυτόν. Λογοδοτεί στους ομοίους του, τους τραπεζίτες, οι οποίοι έχουν χίλιους λόγους να είναι σήμερα, από αυτόν, πέραν του δέοντος ευχαριστημένοι!

Ο κ. Στουρνάρας είναι ένα πολύ καλό εργαλείο –γνωστό για ποια δουλειά- που τοποθετήθηκε σ’ αυτήν τη θέση από την πλειοψηφία, αυτήν την «πλαστή πλειοψηφία» του Κοινοβουλίου, που δεν εκφράζει το λαό, για να εκτελέσει κατά γράμμα την ήδη γνωστή προαποφασισμένη πολιτική. Ήξεραν οι εκλεγμένοι –γνωστό με ποιο τρόπο- ότι η θέση αυτή έχει «πολιτικό κόστος»! Ήξεραν και ξέρουν ότι ο λαός με τίποτα δεν συναινεί σ’ αυτό που αυτοί ονομάζουν πολιτική… «σωτηρίας» του! 

Ο εν λόγω σημερινός υπουργός των οικονομικών δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ψυχρός εκτελεστής – δεν έχει στη Βουλή δικαίωμα ψήφου- το χέρι του οποίου το οπλίζουν αυτοί που «νομιμοποιούν» ειλημμένες αποφάσεις για τη διάλυση της «πατρίδας πειραματόζωου» και την μετατροπή του λαού σεσύγχρονο δουλοπάροικο! Είναι αυτοί που ψήφισαν τα μνημόνια, που ψηφίζουν ό,τι και να τους ζητήσουν, είναι οι βουλευτές του «ναι σε όλα»! 

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί, που ώθησαν χιλιάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία!
Αυτοί είναι που τεμαχίζουν την πατρίδα σε κομμάτια και τα ξεπουλούν σε τιμή ευκαιρίας!
Αυτοί είναι που υπόσχονται, σε αντάλλαγμα του ξεπουλήματος της χώρας, την ψευδεπίγραφη… «ανάπτυξη», η οποία όμως, τουλάχιστον, προϋποθέτει… δουλοκτητικές σχέσεις εργασίας.
Αυτοί είναι που στερούν σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες τη θέρμανση, την τροφή, το γιατρό, τα φάρμακα!
Αυτοί είναι που καθημερινά στέλνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά νηστικά στο σχολείο!
Αυτοί είναι που στέλνουν τα ΜΑΤ να χτυπούν με βαρβαρότητα όσους… έχουν αντίθετη άποψη!
Αυτοί είναι που δεν κάνουν τον κόπο να μας πουν ποια χώρα, ποιος λαός στον κόσμο σώθηκε από αυτήν την πολιτική!
Αυτοί είναι που κρατούν ζωντανή, αυτή, την εγκληματική για το λαό κυβέρνηση!
Αυτοί είναι οι πιστοί υπηρέτες του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, που κρύβονται πίσω από τους «Στουρνάρες», έχοντας βέβαια πλήρη συναίσθηση των πράξεών τους!
Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί που έστειλαν τα «παιδιά με το μαγκάλι» στο θάνατο!

Η οργή μας φουντώνει για τα κατά συρροήν εγκλήματα. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα ειδεχθές! 

Όλοι αυτοί παραμένουν στη θέση τους! Κανένας τους δεν έχει συναίσθηση στοιχειώδους ευθύνης! Η μοναδική έγνοια τους είναι το πώς θα επανεκλεγούν! Ξεχνούν όμως ότι για την επανεκλογή χρειάζονται και ψήφοι!

Η οργή θα φουντώσει τον αγώνα μας! Όλος ο λαός, ενωμένος σαν μια γροθιά, θα τους σαρώσει. Δεν είναι δυνατόν να τους αφήνουμε άλλο να εγκληματούν σε βάρος μας! Σε βάρος της ίδιας μας της πατρίδας!
Τα εγκλήματά τους έχουν ονοματεπώνυμο. Το έγκλημά τους, η δολοφονία των δυο παιδιών, το χαροπάλεμα των τριών άλλων, έχει ονοματεπώνυμο.
Δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει σε καμιά λίστα Lagard. Αρκεί να ψάξει στις λίστες του Κοινοβουλίου. Τα ονόματα όλων αυτών, που το μόνο που ήξεραν να πουν ήταν… «ναι σε όλα», είναι ανεξίτηλα γραμμένα στις λίστες της ντροπής. Το ειδεχθές τους έγκλημα έχει ονοματεπώνυμο και ποινή προβλέψιμη! 

Ο πίνακας που συνοδεύει το κείμενο έχει τίτλο «Η μεγάλη μέρα της οργής Του» και ανήκει στον Άγγλο ζωγράφο John Martin (1853). 

* Οι εισαγωγικοί στίχοι είναι απόσπασμα ποιήματος του Μήτσου Κασόλα, που μελοποιήθηκε από το Γιάννη Μαρκόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου