Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Σε νούμερα και στην τελική σύγκρουση πλησιάζει η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ

Δύο τσεκ των 45 και 11 ευρώ βλέπει για μετά το 2015 ο Μελάς

Ισόποση μείωση της αξίας των ιστορικών δικαιωμάτων κάθε χρόνο από το 2015 έως το 2019 θα περιλαμβάνει το ελληνικό σχέδιο εφαρμογής της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Agrenda, το υπουργείο γνωστοποίησε και το έτος-βάση για τα ποσά ανά στρέμμα από τα οποία θα ξεκινήσει η μείωση.

Σταδιακή ισόποση ετήσια μείωση στα ιστορικά δικαιώματα για να γίνει η μετάβαση στο «περιφερειακό» μέχρι το 2019.Σταδιακή ισόποση ετήσια μείωση στα ιστορικά δικαιώματα για να γίνει η μετάβαση στο «περιφερειακό» μέχρι το 2019.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Μελά, το έτος-βάση θα είναι το 2014. Τότε θα υπολογιστούν τα ποσά βασικής ενίσχυσης ανά καλλιέργεια και ανά περιοχή, για να κατανεμηθούν σταδιακά από το 2015 μέχρι το 2019, οπότε θα φτάσουν στις δύο κατηγορίες των 45 και 11 ευρώ το στρέμμα ανάλογα με το αν είναι καλλιεργούμενη γη ή βοσκότοπος. Αυτό θα γίνει με ισόποση μείωση της αξίας τους, για να μην έχουμε απότομες αλλαγές από το 2015.

Το ίδιο θα ισχύσει στην περίπτωση που επικρατήσει και το σενάριο-παραλλαγή, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχουν 4 κατηγορίες δικαιωμάτων με διαφοροποίηση για τις ορεινές και πεδινές καλλιεργούμενες εκτάσεις και βοσκότοπους.

Διαβάστε εδώ το δισέλιδο αφιέρωμα - ρεπορτάζ της Agrenda 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου