Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η «ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ !!!


Κάποιοι ,που δε μπήκαν στα «μαντριά» του συστήματος και δεν υπήρξαν πελάτες ,αλλά πολίτες, πλήρωσαν το ακριβό τίμημα της απαξίωσης και της περιθωριοποίησης!

Είναι κυρίως αυτοί που κρατήθηκαν μακριά από την παθολογία του συστήματος, που «αλέθει» την
ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισοπεδώνει την αληθινή αξία του πολίτη, για να αποδώσει οικονομική «αξία» στους λίγους «ισχυρούς», κάνοντας αναλώσιμο «προιόν» την ίδια την ύπαρξή μας!

Φτάσαμε πια στον άκρατο παραλογισμό με τα ΜΜ «Ε» να εγκλωβίζουν σε έναν εικονικό κόσμο τις συνειδήσεις, αποκοιμίζοντας κάθε δυνατότητα αντίστασης και να συναγωνίζονται μεταξύ τους στην ευτέλεια, στην τρομολαγνεία και στο ψέμα! Έτσι μας κατέστησαν ραγιάδες, να λέμε ναι στην « τρέλα» των αγορών τους ,ναι στο ευρώ και στην ξετσιπωσιά των πολιτικών αγυρτών και της βαρβαρότητας του ευρωσυστήματός τους, χωρίς να νιώθουμε τι σημαίνουν όλα αυτά για τη ζωή μας και τη χώρα μας!

Είναι κι άλλοι παραπλανημένοι και προδομένοι, που τώρα απεκδύονται ιδεοληψίες κι αυταπάτες και βρίσκουν τον αληθινό τους εαυτό -με βίαιο και οδυνηρό πολλές φορές τρόπο! Κι αυτοί γνήσιοι αγωνιστές της ζωής, επιτυχημένοι και ικανοί στο χώρο τους ,βιώνουν την απόλυτη κατάρρευση των κόπων και των θυσιών τους!

Αυτοί όλοι έκαναν πάντα τον καλό και τίμιο αγώνα! Έκαναν πράξη ζωής κάποιες αξίες διαχρονικές και ακατάλυτες .Τώρα είναι η δική τους ώρα! Η πατρίδα τους χρειάζεται όσο ποτέ! Είναι οι σεμνοί ,οι γενναίοι, οι αδούλωτοι άνθρωποι ,που πιστεύουν και σέβονται τις ζωντανές ,δημιουργικές ,ανεξάντλητες και περήφανες δυνάμεις του λαού μας! Δεν ανήκουν σε ελίτ « πνευματικές» ή οικονομικές, αλλά είναι μέρος του λαού μας και πάντα αγωνίζονταν σε αφανή μετερίζια.

Τώρα η πατρίδα αυτούς χρειάζεται όσο ποτέ να βγουν μπροστά! Τώρα είναι η δική τους ώρα και είναι σίγουρο πως μόνο με «καθαρούς» πια όρους θα έρθει η «ανάσταση» ,καθώς η ολοκληρωτική καταστροφή που ζούμε δε «σηκώνει» μεσοβέζικες, αλλά μόνο ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές λύσεις! Μόνο ανδρείοι και «καθαροί» άνθρωποι ,μέσα από τα σπλάχνα του λαού, μπορούν να φέρουν τη «λύση» στην τραγωδία του τόπου!

Αυτοί που αντιπροσωπεύουν την αναξιοπρέπεια, την απαξία, την αποσύνθεση και το χάος, αυτοί που θέσπισαν τη διαφθορά, για να αλλοτριώσουν συνειδήσεις, ανήκουν πια στο χθες και δεν το συναισθάνονται, καθώς είναι κενοί ,θρασείς και άδειοι, χωρίς συνείδηση! Ψελλίζουν κουβέντες του χθες, που δεν αγγίζουν κανένα! Είναι «κύμβαλα αλαλάζοντα» ,που κάνουν κακό στα αυτιά και στην ψυχή μας! «Παίζουν» στα ζάρια τη ζωή και τη χώρα μας, προσφέροντάς τη στο βωμό «των αγορών» και των ισχυρών του χρήματος! Δεν κατάλαβαν πόσο εξαχρείωσαν, εκχυδάισαν και εξαθλίωσαν τη ζωή! Όντας αρπακτικά, εκβαρβάρωσαν τα ήθη και πάνε να πουλήσουν ως res,ως αντικείμενα ,τις ζωές μας, αφού πρώτα μας αλλοτρίωσαν και μας εκμαύλισαν!

Τόσα χρόνια υπηρέτησαν τα αφεντικά τους και όχι το λαό, καθώς ποτέ δεν είχαν την πολιτική βούληση να εφαρμόσουν τα δέοντα, αφού ήθελαν συνειδήσεις ασθενικές,

κομματιασμένες και χειραγωγημένες, για να τις ελέγχουν! Η Ελλάδα ήδη έχει πληρώσει ακριβό φόρο αίματος -κι όχι μόνο! Φτάνει πια!

Η ανατροπή όμως ήδη συντελείται! Η ίδια η φύση των πραγμάτων τους ξεπερνά! Οι καιροί αλλάζουν γοργά. Τώρα είναι η εποχή της αλήθειας και του φωτός! Η συλλογική μας μνήμη ξεσπά και ξεβράζει ό, τι σάπιο και ψεύτικο.

Οι άνθρωποι θέλουν πια να ειδωθούν ως άνθρωποι! Θέλουν πίσω το χαμένο τους εαυτό, τη χαμένη τους χαρά και αξιοπρέπεια και μια νέα ηθική ,που να απαντά στις αληθινές τους ανάγκες ,στην τιμή και στο δίκιο!

Ποιο θα είναι το τέλος αυτής της ελληνικής τραγωδίας; Οι φαύλοι ξεπέρασαν κάθε όριο! Έχουν διαπράξει «ύβριν» και ο Θεός της Ελλάδας θα τους αποδώσει την «τίσιν» που τους πρέπει! Η «άλλη Ελλάδα» της προκοπής και της ελπίδας θα βγει μπροστά! Η Λογική και το αυτονόητο θα νικήσουν! Οι ταπεινοί, οι σεμνοί, οι συνειδητοποιημένοι ,που το σύστημα τους καταδίκασε στη σιωπή και την αφάνεια, βγαίνουν ήδη στο φως.

Αυτοί οι ακέραιοι και ελεύθεροι άνθρωποι, με αίσθημα ευθύνης , οφείλουν σήμερα να υψώσουν τη φωνή τους και να πουν επιτέλους το λυτρωτικό μεγάλο ΟΧΙ !Έτσι μόνο θα λύσουμε το «γόρδιο δεσμό», που σίγουρα δε δημιουργήσαμε εμείς , και επιτέλους θα πάρουμε για πρώτη μας φορά τη μοίρα μας στα δικά μας χέρια.

Με φαντασία και όραμα ας υπηρετήσουμε την πολιτεία του μέλλοντος που μας καλεί, με όρους πολιτισμού και με στόχο τον άνθρωπο! Η επανάσταση της αξιοπρέπειας ,της τιμής ,της εθνικής και της κοινωνικής απελευθέρωσης ήδη επισυμβαίνει στις συνειδήσεις των Ελλήνων! Αυτή είναι η πιο καταλυτική, η πιο ριζοσπαστική επανάσταση ,που θα επανακαθορίσει τις κοινωνικές μας σχέσεις και την «εικόνα» της ίδιας της ύπαρξής μας! Μια νέα εποχή κι ένας νέος ανθρωποκεντρικός πολιτισμός είναι ήδη παρών, για να απαλλάξει τον άνθρωπο από τον προαιώνιο φόβο της επιβίωσης και τα δεσμά της όποιας εθνικής ή κοινωνικής σκλαβιάς! Κι η Ελλάδα ,όπως πάντα ιστορικά, οφείλει και πάλι να πρωταγωνιστήσει με την ιερή της παρακαταθήκη και την ανθρωποκεντρική «ματιά» του πιο φωτεινού πολιτισμού, που γέννησε ποτέ ο πλανήτης και τόσο πολύ τον χρειάζεται σήμερα!

Έλλη Διαμαντοπούλου(μέλος του ενιαίου παλλαικού μετώπου,(ε.πα.μ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου