Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ..ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.!!!


Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ...!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

Η ιστορία επαναλαμβάνεται οπως ακριβώς έγινε πριν απο 190 χρόνια, η διαφορά είναι οτι τότε στις
διαπραγματεύσεις είχαμε τον κορυφαίο πολιτικό όλων των εποχών της Νεώτερης Ελλάδας και έναν απο τους κορυφαίους του κόσμου ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ενω σήμερα έχουμε τον χειρότερο όλων των εποχών του οποίου τα αποτελέσματα θα τα δούμε σύντομα...
Οτι έχτισε ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ με κόπο το 1823 σε συνεργασία με τον ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΑΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ , βιάζονται να το γκρεμίσουν οι σημερινοι δοσίλογοι Γερμανόφιλοι πολιτικοί ...!!!

Όταν ο Καποδίστριας ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για την σύσταση του Ελληνικού κράτους σαν διπλωμάτης της ΡΩΣΙΑΣ, είχε απέναντι του όπως και σήμερα τους ΑΓΓΛΟΥΣ-ΓΑΛΛΟΥΣ και κυρίως τους από τότε Ανθέλληνες ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ με τον τότε πρόεδρο της συγκροτηθήσας επιτροπής Ανθέλληνα και Γερμανόφιλο Αυστριακό ΜΕΤΤΕΡΝΙΧ…!!!

O ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ METTERNIX ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ, ΣΑΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ-ΤΣΑΡΟΣ-ΜΕΤΤΕΡΝΙΧ- ΕΛΛΗΝIΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Διαβάστε τα γεγονότα….
Σχετικά με τη στάση του Καποδίστρια στα ελληνικά ζητήματα είναι απαραίτητο να αναφερθεί το συγκεκριμένο περιστατικό: σε κάποια στιγμή των εργασιών του συνεδρίου θεώρησε ότι ήταν και η καταλληλότερη στιγμή να θέσει υπόψη του συνεδρίου το ζήτημα των Ελλήνων που παρέμεναν υπό τον τουρκικό ζυγό. Τότε πλησιάζοντας τον Αυτοκράτορα Αλέξανδρο του μίλησε ιδιαιτέρως προκειμένου εκείνος ν΄ αναλάβει την πρόνοια υπέρ των Ελλήνων προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες μετά τον Θεό θεωρούν προστάτη τους μόνο την ομόθρησκη Αυτοκρατορία (Ρωσία). Τότε ο Τσάρος του έδωσε την άδεια να θέσει το ζήτημα σε μία των συνεδριάσεων και στη συνέχεια θ΄ αναλάμβανε εκείνος το βάρος. Πράγματι ο Καποδίστριας στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση λαμβάνοντας τον λόγο είπε: «Νομίζω πως χρέος των Μεγαλειοτάτων είναι να λάβετε οποιαδήποτε πρόνοιαν και δια το καταδυναστευόμενον ελληνικόν έθνος παρά της Οθωμανικής εξουσίας, το οποίον υποφέρει τόσους αιώνας τον τυραννικόν οθωμανικόν ζυγόν και το οποίον διακινδυνεύει να πέση εις την τελευταίαν εξόντωσιν και τον μηδενισμόν, όθεν δεν μου φαίνεται δίκαιον το να αδιαφορήσουν οι Βασιλείς.». Τότε ο Μέττερνιχ, που καλλιεργούσε αντιλαϊκά πνεύματα, σηκώθηκε και απαντώντας στον Ρώσο διπλωμάτη Καποδίστρια με έντονο ειρωνικό, προσβλητικό αλλά και απειλητικό τρόπο είπε: «Κύριε Κόμη! Η Ευρώπη δεν γνωρίζει Έλληνας, γνωρίζει την Οθωμανικήν Αυτοκρατορίαν υπό της οποίας την εξουσίαν είναι οι κατοικούντες σ΄ αυτήν Έλληνες. Δια τούτο φαίνεται, Κύριε Κόμη, υποστήριξες τόσον, και άφησες εκτός Συνδέσμου της Ιεράς Συμμαχίας, το απέραντον Οθωμανικόν Κράτος, αλλά δεν θα επιτύχεις τις ελπίδες σου περί τούτων». Τότε ο Αυτοκράτορας Αλέξανδρος θεωρώντας την προσβολή αυτή του αντιπροσώπου του ως ενάντια του προσώπου του εγέρθηκε και με έντονη φωνή διέκοψε τον Μέττερνιχ λέγοντάς του: «Οι Έλληνες διά της Θείας Πρόνοιας και της Ευρωπαϊκής αιχμής ενόπλου βοήθειας θέλουν ελευθερωθούν ταχέως και συμφώνως προς τα αρχαία πατρογονικά των δίκαια, θα μείνουν ελεύθεροι, αυτόνομοι και ανεξάρτητοι.» Κατόπιν αυτών ο μεν Καποδίστριας δεν συνέχισε την ομιλία του αλλά και ούτε ο Μέττερνιχ τόλμησε ν΄ απαντήσει, στη δε δημιουργηθείσα εκείνη ένταση που φαίνεται πως μάλλον επέφερε κάποια διακοπή, ανέλαβε στη συνέχεια ο αρχηγός της ρωσικής αντιπροσωπίας Νέσελροντ να θέσει αντιπρόταση επί της εισήγησης του Καποδίστρια της οποίας ακολούθησαν διάφορες ανταλλαγές απόψεων, που εκλήφθηκαν τελικά μόνο ως βολιδοσκοπήσεις των άλλων Ηγεμόνων, επί του ελληνικού ζητήματος, χωρίς να ληφθεί σχετική απόφαση.

Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ..ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..
Ο Καποδίστριας θεωρούνταν άνθρωπος της Ρωσίας κ’ είχε ξεσπάσει ο ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1828. Ήταν επόμενο η αγγλική δυσπιστία να ενταθεί, δεδομένου μάλιστα ότι ο Τζώρτζ Κάνινγκ, που κινούσε ως τότε τα νήματα επ’ ωφελεία της Ελλάδος, είχε πεθάνει το 1827, ακριβώς την εποχή που ο Καποδίστριας έφτανε στο Λονδίνο. Η ψυχρότητα με την οποία οι Άγγλοι πολιτικοί (ο Γεώργιος Δ΄πρωτίστως) αντιμετώπισαν τον Καποδίστρια, οφειλόταν στον φόβο τους ότι οι ρωσικές επιτυχίες επί της Τουρκίας θα είχαν σαν συνέπεια την στερεότερη πρόσδεση στο άρμα της Ρωσίας του ήδη ρωσόφιλου Καποδίστρια. Κι εκτός απ’ αυτό, οι Γάλλοι του Μαιζόν κατείχαν την Πελοπόννησο και σκέφτονταν να επεκταθούν και στην Στερεά. Ήταν επόμενο οι Άγγλοι να είναι αυτή τη στιγμή άκρως επιφυλακτικοί έναντι της Ελλάδος, βλέποντας να κινδυνεύει η θέση τους στην ανατολική Μεσόγειο. Αλλά βέβαια η αγγλική εξωτερική πολιτική χαρακτηρίζεται από την προσαρμοστικότητά της : «Άμα η Αγγλία επέτυχε την περιστολήν της γαλλικής κατοχής, δεν εδίστασε να συμπράξη εις την προς βορράν επέκτασιν των ορίων της Ελλάδος δια του από 10/22 μαρτίου 1829 πρωτοκόλλου. Άμα δε εξέλιπε, διά της ειρήνης της Αδριανουπόλεως, ο από της Ρωσίας κίνδυνο, η Αγγλία επανήλθεν έτι οριστικώτερον εις την αρχαίαν αυτής προς την Ελλάδα ευμένειαν» Έτσι τον Ιανουάριο του 1830 υπογράφηκε το πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο η Ελλάδα γινόταν κράτος εντελώς ανεξάρτητο με ηγεμόνα τον Λεοπόλδο και σύνορα τους ποταμούς Αχελώο και Σπερχειό. Μετά την παραίτηση του Λεοπόλδου και την δολοφονία του Καποδίστρια, οι Δυνάμεις «ανεβίβασαν την Ελλάδα εις τάξιν βασιλείου», με βασιλιά τον Όθωνα και σύνορα την γραμμή Βόλου-Άρτας.

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του, ο Καποδίστριας λόγω της ισχνής οικονομικής κατάστασης του κράτους επιχείρησε να συνάψει δάνειο με τράπεζες του εξωτερικού, προσπάθεια που δεν ευόδωσε λόγω των αντιδράσεων της Μεγάλης Βρετανίας. Παρόλα αυτά η Ρωσία και η Γαλλία ανέλαβαν να ενισχύσουν οικονομικά την Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα επέδειξε ο Τσάρος αποστέλλοντας 3.750.000 γαλλικά φράγκα.

Από τότε η Ελλάδα μοιράστηκε με τον εξής τρόπο,
Πολιτικά-διοικητικά να εποπτεύεται από την Ευρώπη και Θρησκευτικά από την Ρωσία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Σήμερα εκτός από την πολιτική αποσταθεροποίηση της Ελλάδας που είναι Ευρωπαϊκή υπόθεση , παρατηρείται και θρησκευτική αποσταθεροποίηση βαλόντας κατά της Ορθοδοξίας στην οποία κομμάτι είναι και η Ρωσία …!!!

Αφού το 1823 Η Ρωσία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ίδρυση της Ελλάδος σαν ανεξάρτητη χώρα , φυσικό είναι τουλάχιστον εμείς να την σεβόμαστε και σε ότι αφορά το θρησκευτικό τομέα να την θεωρούμε τον σημαντικό μας σύμμαχο..

Πέρα απο αυτά όμως, και ενω σήμερα βλέπουμε μία ενισχυμένη Ρωσσία να αγωνίζεται για να κρατήσει την εθνική της ταυτότητα, τις αρχές της, και τις αξίες της, η σημερινή Ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο, απο την μία να πλήξει την Ορθοδοξία και απο την άλλη να συνεργαστεί με αυτούς που παραδοσιακά επιθυμούσαν τον πλήρη έλεγχο και την υποταγή των Ελλήνων κόντρα σε αυτούς που παραδοσιακά φρόντιζαν για την Εθνική μας υπόσταση.

Ηταν ιστορικό λάθος του Αντιπροέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, να "τρέξει" προς αναγνώριση της παράνομης κυβέρνησης της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ και να μήν επισκεφτεί τουλάχιστον για τυπικούς λόγους τον Ελληνισμό της ΚΡΙΜΑΙΑΣ, ενώ ακόμα και η Γερμανία στην παρούσα φάση έκλεινε το μάτι στη Ρωσία.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου