Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκινά η περίοδος των χειµερινών ψεκασµών



Αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα µετά το κλάδεµα των οπωροφόρων δέντρων, είναι απαραίτητη η εφαρµογή ενός χειµερινού ψεκασµού.













Ο χειµωνιάτικος καιρός επιτρέπει τη χρήση χειµερινών πολτών, η εφαρµογή των οποίων έχει σκοπό να θανατώσει τα ενήλικα έντοµα και ακάρεα που διαχειµάζουν στις φυτικές επιφάνειες, καθώς και τα αυγά τους. 

Οι χειµερινοί πολτοί ανήκουν στα σκευάσµατα που επιτρέπονται στη βιολογική γεωργία, ωστόσο καλό είναι να χρησιµοποιούνται και στη συµβατική επειδή δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Η χρήση τους επιτρέπεται µόνο σε φυλλοβόλα δέντρα και θάµνους και µόνο όταν τα φυτά αυτά βρίσκονται σε πλήρη χειµερινό λήθαργο όπως αυτή την εποχή. Εξαίρεση, ωστόσο, σύµφωνα µε τους ειδικούς, αποτελεί η ροδακινιά, πολλές ποικιλίες της οποίας είναι ευαίσθητες. 

Πάντως εάν γνωρίζουµε ότι η συγκεκριµένη ποικιλία ροδακινιάς δεν έχει πρόβληµα, τότε επιτρέπεται η χρήση ενός χειµερινού πολτού. Να σηµειωθεί ότι κατά τον ψεκασµό το υγρό πρέπει να καλύψει όλη την επιφάνεια των δέντρων, ενώ δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε κουφώµατα και κουφάλες, όπου και διαχειµάζουν τα έντοµα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου