Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ; Ενδείξεις που οδηγούν στην χαμένη ήπειρο ανακάλυψε ο Τζέιμς Κάμερον (Βίντεο)



Ο φημισμένος σκηνοθέτης ανακάλυψε άγκυρες από την εποχή του χαλκού και υποστηρίζει ότι έχουν σχέση με την μυθική καταποντισμένη ήπειρο.
Σύμφωνα με το μύθο, που διασώζει ο Πλάτωνας στους διαλόγους του «Τίμαιος» και «Κριτίας», η Ατλαντίδα ήταν μια ήπειρος που βρισκόταν στη μέση του Ατλαντικού όπου είχε ανθίσει ένας εξαιρετικά προηγμένος και αναπτυγμένος πολιτισμός.
Οι Άτλαντες τελικά έπεσαν σε δυσμένεια από τους Θεούς και ολόκληρο το νησί βυθίστηκε κάτω από τα κύματα, αφού πρώτα προσπάθησαν να κατακτήσουν και την Ελλάδα, με τους Αθηναίους να τους αποκρούουν, να τους απωθούν ως το νησί τους και ο Αθηναϊκός στρατός να χάνεται και αυτός από την καταπόντιση της Ατλαντίδος.
Έκτοτε πολλές θεωρίες έχουν βγει στο φως που υποστηρίζουν αν η Ατλαντίδα υπήρχε, αν βυθίστηκε από ένα τεράστιο τσουνάμι, η από μια παρατεταμένη περίοδο ηφαιστειακής δραστηριότητας ή από κάποια άλλη αιτία.
Το αν ή όχι η Ατλαντίδα ήταν πραγματική, παραμένει εδώ και καιρό θέμα έντονης συζήτησης.
Τώρα μια εξέχουσα προσωπικότητα, που έχει εδώ και καιρό δείξει το ενδιαφέρον του για το μυστήριο της Ατλαντίδος, είναι ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον που εξερευνά το θρύλο, μέσω ενός νέου τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ή Άνοδος της Ατλαντίδος» («Atlantis Rising»), το οποίο προβάλετε και από το National Geographic.
Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ, στο οποίο η εξερευνητική ομάδα του Κάμερον μελετούν γλυπτά σε βράχους.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η ομάδα έρευνας έκανε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανακάλυψη, όταν έφεραν στο φως έξι άγκυρες που χρονολογούνται πάνω από 4.000 ετών παλιές. Βρίσκονται ακριβώς έξω από την είσοδο της Μεσογείου και ο Κάμερον πιστεύει ότι συνδέονται με την ύπαρξη της Ατλαντίδος.
«Αυτές οι άγκυρες θα μπορούσε να είναι 3.500 έως 4.000 ετών και να είχαν χρησιμοποιηθεί από ένα λιμάνι στον Ατλαντικό, εκεί όπου δεν τολμούσα καν σε όνειρο να βρεθούν άγκυρες», είπε ο σκηνοθέτης Simcha Jacobovici.
«Είναι πιο εύκολο να βρεις μια βελόνα στα άχυρα παρά άγκυρες της Εποχής του Χαλκού στον Ατλαντικό,» τόνισε σύμφωνα με το news.com.au.
Αν όντως οι άγκυρες πραγματικά έχουν να κάνουν με την Ατλαντίδα, αυτό ακόμα παραμένει ασαφές.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου