Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Πάση θυσία Ευρώ !!Όταν κάποιοι το 2010 ψέλλιζαν ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εθνικό νόμισμα
Οι άνθρωποι του συστήματος απειλούσαν ότι :
Θα υπάρξει υποτίμηση του νομίσματος 60-70 %
Η ανεργία θα εκτοξευτεί πάνω από 30%
Δεν θα υπάρχουν φάρμακα
Δεν θα έχουμε καύσιμα
Ξένοι και ντόπιοι, που έχουν τα ευρώπουλα τους έξω, θα εξαγοράζουν τα πάντα σε τιμές ευκαιρίας ( κοψοχρονιά )
Οι νέοι θα φύγουν από τη χώρα για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
Οι επιχειρήσεις θα φύγουν από τη χώρα.
Πάμε να δούμε τώρα 7 χρόνια μετά και μέσα στο ευρώ τι έγινε !!!!
Το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε πάνω από 27%
-Το χρέος από το 129% του ΑΕΠ εκτοξεύτηκε στο 187% και αν παραμείνουμε στο ευρώ σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ το 2060 το ποσοστό χρέους θα αγγίξει το 275% του ΑΕΠ
-Τα εισοδήματα μειώθηκαν από 50-60%
Πάνω από 50% των πολιτών αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία.
Πάνω από 50% των μικρομεσαίων αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.
Στα 65 δις έχουν ανέλθει οι ανείσπρακτες οφειλές του δημοσίου στα χρόνια της κρίσης (μέσα στο ευρώ), 14 δις ήταν οι ανείσπρακτες οφειλές μόνο στο 2016.
-Η ανεργία εκτινάχτηκε από το 11% στο 30 plus σήμερα (Όσο και να προσπαθούν να ρετουσάρουν τα στοιχεία η πραγματική εικόνα είναι αμείλικτη)
Αν υπολογίσει κανείς ότι όλα αυτά τα χρόνια έφυγαν από τη χώρα πάνω από 500.000 άτομα (κυρίως νέοι με επιστημοσύνη), αν υπολογίσει κανένας ότι πάνω από 500.000 άτομα δεν υπάρχουν σε καμία λίστα ανεργίας (αφορά μικρομεσαίους επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να παρατήσουν τις δουλειές και να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους), αν υπολογίσει κανείς ότι πάνω από 1.000.000 πολίτες εργάζονται με καθεστώς ευέλικτων μορφών εργασίας (έστω και μια ώρα αν δουλεύει κάποιος την ημέρα θεωρείται απασχολούμενος) τότε ανεργία ξεπερνά και το 35%. Το φοβερό δεν είναι ότι το ποσοστό ανεργίας στα νέα παιδιά αγγίζει το 60%
Για τους νέους με τεράστια επιστημοσύνη που έφυγαν από την χώρα έχω να πω το εξής. Εδώ το έγκλημα είναι τεράστιο μιας και ο Ελληνικός λαός πλήρωσε πολλά σε μια μακροπρόθεσμη επένδυση (παιδεία) για να βρούν χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Αμερική κ.α. φτηνό επιστημονικό προσωπικό χωρίς κανένα απολύτως κόστος.
-Όχι μόνο δεν υπάρχουν φάρμακα αλλά ούτε αναλώσιμα στα νοσοκομεία. Οι πολίτες στις περισσότερες των περιπτώσεων αναγκάζονται να αγοράζουν τα πάντα ( αν φυσικά έχουν την δυνατότητα) για να νοσηλευτούν εντός και εκτός νοσοκομείων.
Περισσότερο από ποτέ ανθούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας. Ο πολίτης ψάχνει απεγνωσμένα την χαμένη υπηρεσία υγείας του κράτους σε πληρωμένες ιδιωτικές κάρτες κλάμπ κλπ κλπ
-Δεν λέω καύσιμα έχουμε !!!!, Αλλά πολλοί συνάνθρωποι μας παγώνουν το χειμώνα γιατί αδυνατούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Σε πάνω από 1.000.000 αυτοκίνητα έχουν κατατεθεί οι πινακίδες γιατί ο κόσμος αδυνατεί πλέον να τα συντηρήσει.
Ξένοι «επενδυτές» εξαγοράζουν πραγματικά σε εξευτελιστικές τιμές δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Αεροδρόμια, λιμάνια, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τράπεζες αλλάζουν χέρια σε εξευτελιστικές τιμές.
-Παραγωγικές και άλλες επιχειρήσεις φεύγουν από την Ελλάδα γιατί αδυνατούν να επιβιώσουν κάτω από ένα φορομπηχτικό, και όχι σταθερό, καθεστώς.
-Η αγροτική οικονομία (άλλοτε βασικός πυλώνας της Ελληνικής οικονομίας) συρρικνώνεται. Μικροί και μεσαίοι αγρότες στενάζουν κάτω από τα νέα φορομπηχτικά και ασφαλιστικά νομοθετήματα)
Η υψηλή φορολογία, το μη σταθερό φορολογικό πλαίσιο, η απίστευτη γραφειοκρατία, η παραοικονομία που οργιάζει, οι τράπεζες που αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν την υγιή επιχειρηματικότητα λειτουργούν αποτρεπτικά για όποιο νέο επιχειρηματικό εγχείρημα. (Εμείς παρ όλα αυτά περιμένουμε στην γωνία την ανάπτυξη !!!)
Δυστυχώς ακόμα ο πάτος δεν φαίνεται …………………. Μέσα στο Ευρώ !!!!!!!!!!!
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου