Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πολιτικό σύστημα σε ρόλο κτηματομεσίτη.


Όπως έγραψε ο Τ. Φρίντμαν, σύμβουλος της υπουργού εξωτερικών Μ. Ολμπράιτ στην κυβέρνηση Κλίντον: «Για να λειτουργήσει η παγκοσμιοποίηση, η Αμερική δεν πρέπει να φοβάται να ενεργεί ως ανίκητη δύναμη…Το αόρατο χέρι της αγοράς δεν θα λειτουργήσει ποτέ χωρίς μια ορατή γροθιά. Τα Μακ Ντόναλτς δεν πρόκειται να επεκταθούν χωρίς την Μακ Ντόνελς Ντάγκλας, την κατασκευάστρια εταιρία των F15».

Η ΕΕ και κυρίως η Γερμανία, αποτελεί αναμφισβήτητα μέρος της ορατής γροθιάς της παγκοσμιοποίησης έτσι όπως την οραματίζονται οι τραπεζίτες και οι κεφαλαιοκράτες της Αυτοκρατορίας. Είναι φανερό ότι η ορατή γροθιά της υπερδύναμης αποφάσισε την διάλυση του ελληνικού κρατιδίου για λόγους ως επί το πλείστον γεωπολιτικούς και γεωοικονομικούς.
Όταν η wall street journal σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι «η Ελλάδα πωλείται φθηνά και η Γερμανία αγοράζει», αποκαλύπτει ένα μέρος του σχεδίου. Στα πλαίσια του παγκόσμιου ανταγωνισμού η μετατροπή της ελλάδας σε ζώνη ευέλικτης συσσώρευσης κεφαλαίου ευνοεί την Γερμανία να αναδειχθεί σε προμαχώνα της Υπερδύναμης έναντι των αναδυόμενων ανατολικών δυνάμεων.

Αυτό που μας αφορά είναι ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας (κόμματα, ΜΜΕ. δημοσιογράφοι και μέρος του «πνευματικού» κόσμου), ως κτηματομεσίτες μεσολαβούν για την πώληση της χώρας και την υποβάθμιση του λαού της σε δουλοπάροικους του τέταρτου Reich.
Αυτό που μένει είναι να μάθουμε το ποσοστό κέρδους που έχει συμφωνηθεί με τους ντόπιους κτηματομεσίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου