Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ηλεκτροσόκ από την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Κατέλαβαν εγκαταστάσεις



           
Ηλεκτροσόκ στην κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να προκαλέσουν μετά τις άκαρπες συναντήσεις που είχαν με τους υπουργούς Οικονομικών και ΥΠΕΚΑ, Ε.Βενιζέλο και Γ.Παπακωνσταντίνου, αντίστοιχα, οι άνθρωποι του πιο σκληρού συνδικάτου και πλήρως ελεγχόμενου από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ (όχι όμως και από την κυβέρνηση) της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Η σύγκρουση που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα απόψε είναι μετωπική: Κατέλαβαν control rooms εργοστασίων, ενώ κατέλαβαν και ελέγχουν ορυχεία της ΔΕΗ εμποδίζοντας την πρώτη ύλη να εξορυχθεί!

Όλα αυτά στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών που έχουν προκηρύξε. Κατ'αυτό τον τρόπο τέθηκαν σταδιακά εκτός λειτουργίας η 5η μονάδα του Λαυρίου, η 4η της Πτολεμαϊδας και η 1η του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νίκο Φωτόπουλο να προειδοποιεί ότι "η νύκτα θα είναι σκληρή και μακρά".

Καθώς λείπουν ήδη από το σύστημα περί τα 600 μεγαβάτ, ο κίνδυνος για διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθίσταται άμεσος, ειδικά από τη στιγμή που η Δευτέρα αναμένεται ζεστή και με αυξημένη ζήτηση ηλεκτρισμού, λόγω της λειτουργίας των κλιματιστικών.

Σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα στο σύστημα, ο ΔΕΣΜΗΕ που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς προχωρεί αρχικά σε περικοπές φορτίων στον αρδευτικό τομέα και στις βιομηχανίες. Πρακτικά μιλάμε για την πιο σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης-συνδικάτων. Όποιος χάσει, χάνεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου