Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΕΦΑΨΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΔΡΑΝΩΝ



Όπως ήταν βέβαιο το μεσοπρόθεμο εγκρίθηκε με ισχνή μεν (για την σπουδαιότητά του), πλειοψηφία δε, η οποία εξασφάλισε για λίγους μήνες την  αναστολή εκτελέσεως της καταδικασμένης σε πολιτικό θάνατο, κυβερνητικής εγκληματικής συμμορίας. Δεν πιστεύω να υπήρχε έλληνας πολίτης που πίστευε ότι θα ήταν δυνατό να βρεθούν έστω και 4 πράσινοι βουλευτές, που θα ψήφιζαν σύμφωνα με την συνείδησή τους, παραβλέποντας  έστω και για λίγο το προσωπικό όφελός τους.
Ίσως μερικοί συμπολίτες μας να ήλπιζαν ενδόμυχα σε κάποιο θαύμα. Όμως τα γεγονότα τους διέψευσαν.  154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στερούμενοι συνειδήσεως, εν είδει απολογίας,  επανέλαβαν στις ολιγόλεπτες ομιλίες τους στο κοινοβούλιο, τις ίδιες φαιδρότητες περί πατριωτισμού, εθνικού καθήκοντος, ευτυχίας των παιδιών μας κλπ, που είχαν επικαλεσθεί όταν υπερψήφιζαν το μνημόνιο και έδωσαν θετική ψήφο στο μεσοπρόθεσμο. Έτσι διατήρησαν τον Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, έσωσαν το τομάρι τους, και παρέτειναν εκ παραλλήλου την απόλαυση που τους προσφέρει  η διαστροφική  επαφή τους με τα βουλευτικά έδρανα. Όσο για την περίογκο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, την Έλσα την σιτευτή,  που υπερψήφισε και αυτή το μεσοπρόθεσμο, κατέδειξε στο πανελλήνιο ότι η αποστασία διατηρείται στο μητσοτακικό DNA.   Δυστυχώς η επικειμένη, αναπόφευκτη οικονομική πτώχευση της Ελλάδος, είναι αποτέλεσμα του προηγηθέντος πνευματικού, αξιακού και νοητικού λιμού που με την σειρά του οδήγησε στον εξανδραποδισμό ηθικής και συνειδήσεων.

Η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι ταχεία. Περιμένω με ανυπομονησία να δώ, τι θα κακαρίσουν τα 154  πράσινα, θλιβερά ανθρωπάκια, όταν σε λίγο καιρό, για την εκταμίευση της έκτης δόσης, θα τους ζητηθεί να επαναλάβουν την αγαπημένη τους γυμναστική άσκηση, με μια ακόμα πιο βαθιά επίκυψη, ώστε να στηρίξουν και νέα μέτρα που θα έλθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου