Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

F-15C/E Vs Su-35S: "Κλείστηκε" αναμέτρηση στην Σιβηρία!


             

Το μεγάλο ραντεβού της αεροπορικής ιστορίας στα μαχητικά αεροσκάφη κλείστηκε μεταξύ της ρωσικής και της αμερικανικής Αεροπορίας, καθώς όπως δήλωσε πριν λίγη ώρα ο πτέραρχος Αλεξάντρ Ζέλιν, Αρχηγός του ΓΕΑ της Ρωσίας, το επόμενο έτος θα αναμετρηθούν, εικονικά φυσικά, σε ρωσικό πεδίο ασκήσεων μαχητικά F-16, F-15C/E της USAF, απέναντι σε ρωσικά μαχητικά MiG-29SMT, αλλά πάνω απ' όλα θα βρουν αντιμέτωπο του νέο υπερμαχητικό  4++ γενιάς Su-35S που μόλις θα έχει ενταχθεί σε υπηρεσία!
Το 2013, το ραντεβού κλείστηκε να επαναληφθεί στη Νεβάδα, με πιθανή συμμετοχή και του F/A-18. "Θα παρατάξουμε τα κορυφαία αεροσκάφη μας, προκειμένου να δοκιμαστούν απέναντι στα κορυφαία αμερικανικά αεροσκάφη. Είναι η πρώτη φορά που γίνει σε συνθήκες ειρήνης αυτό και πάνω απ΄'όλα δείχνει ότι η Ρωσία θέλει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ" κατέληξε ο πτέραρχος Αλεξάντρ  Ζέλιν.

Το πιο ενδιαφέρον θα έχει η σύγκρουση του Su-35S με το F-15C/E. Κατά πολλούς δεν μπορεί να συγκριθεί το δεύτερο με το υπερ-μαχητικό Su-35S, αλλά είναι απίθανο για τις ΗΠΑ να στείλουν στη Ρωσία το F-22.

Μέχρι σήμερα οι δύο Αεροπορίες συναντώνται μόνο όταν αναχαιτίζει η μία την άλλη κοντά στην Αλάσκα και πάνω από το Βόρειο Ειρηνικό και η συμφωνία να συν ασκηθούν οι θεωρούμενες ως κορυφαίες αεροπορικές δυνάμεις του πλανήτη δείχνει ότι αλλού πλέον θα πρέπει να αναζητηθεί ο αντίπαλός τους (Κίνα)...

Πρόσφατα, στις αρχές Ιουνίου, η ρωσική Αεροπορία συμμετείχε σε άσκηση με το ΝΑΤΟ το σενάριο της οποίας προέβλεπε τον εντοπισμό, την αναχαίτιση και τον εξαναγκασμό ενός αεροσκάφους στο οποίο, πάντα κατά το σενάριο, είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία και πετούσε κατά μήκος του εναέριου χώρου και των δύο πλευρών.

Ήταν η πρώτη άσκηση στην οποία συμμετείχαν ρωσικά και νατοϊκά αεροσκάφη μαζί στην ιστορία. Σε αυτή έλαβαν μέρος πιλότοι από τις πολεμικές αεροπορίες της Ρωσίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας. Η άσκηση έλαβε χώρα στον εναέριο χώρο της Πολωνίας και πάνω από την Μαύρη Θάλασσα.

Θα είναι μια καλή ευκαιρία για τις δύο χώρες να δοκιμάσουν τις δυνατότητες των μαχητικών και τις δεξιότητες των πιλότων, ενώ ειδικά για την Ρωσία είναι μια άριστη ευκαιρία να προωθήσει εμπορικά το Su-35, το οποίο προβάλλεται ως το μοναδικό μαχητικό εκτός ΗΠΑ, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για να εντοπίζει και να καταστρέφει stealth μαχητικά με την χρήση συνδυασμού τριών ραντάρ (!), ένα από τα οποία εκπέμπει σε "L" Band που εγγυάται την αποκάλυψη και της ελάχιστης RCS.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου