Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Δυσαρέσκεια στους αγρότες μετά το «όχι» Σαμαρά

Αργολίδα - Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Αργολίδα αποκλεισμός της Ναυπλίου - Κορίνθου #1


Έντονα ενοχλημένοι εμφανίζονται οι αγρότες μετά το «όχι» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε συνάντηση με εκπροσώπους τους. Έτσι παραμένουν στα μπλόκα και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ανά τη χώρα.
Σε κάθε περίπτωση επιμένουν για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο -πλην της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης- καθώς, όπως υπενθυμίζουν και ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Αθ. Τσαυτάρης, τους είχε επισημάνει σε παλαιότερη συνάντησή τους, ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων τους άπτεται των αρμοδιοτήτων και άλλων υπουργείων.
Ένταση επικράτησε σήμερα στον νομό Σερρών, όταν αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, απέκλεισαν για λίγη ώρα την Εγνατία οδό, πριν τους απωθήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Τις μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου σήκωσαν το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, επιλέγοντας αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας για την προβολή των αιτημάτων τους. Έτσι, από τις 14.30 και για μισή ώρα οι διερχόμενοι οδηγοί διέρχονταν από τον σταθμό χωρίς να καταβάλλουν χρήματα. 
Εν τω μεταξύ, η άρνηση του Πρωθυπουργού να δεχτεί αντιπροσωπεία αγροτών προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ που υποστήριξε πως το «όχι» αυτό «φανερώνει την αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει με επιχειρήματα τα αιτήματα της μικρομεσαίων αγροτών και εκφράζει την απροκάλυπτη εχθρότητα στο δίκαιο αγώνα που δίνουν για την επιβίωση, ενώ σηματοδοτεί την κλιμάκωση του αυταρχισμού».
«Δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον παροχές»
Εξάλλου, το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος επανέλαβε -μετά από συνάντηση που είχε με ροδακινοπαραγωγούς- ότι στην παρούσα φάση, λόγω «σφιχτού προϋπολογισμού» δεν υπάρχουν περιθώρια να δοθούν περαιτέρω παροχές.
«Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και άλλα που δε μας επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες να αντιμετωπίσουμε σήμερα, αλλά θα δρομολογήσουμε το επόμενο διάστημα», είπε ο κ. Χαρακόπουλος και ξεκαθάρισε: «Περιθώρια πρόσθετων οικονομικών μέτρων στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν».
«Ευελπιστούμε», πρόσθεσε, «ότι στο τέλος της χρονιάς θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα θετικά μηνύματα, τα πρώτα θετικά σημάδια που θα μας επιτρέψουν του χρόνου να προχωρήσουμε σε πιο γενναία μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, του αγροτικού εισοδήματος».
Ανεξάρτητοι Έλληνες: Τα τρακτέρ στους δρόμους είναι μόνο η αρχή
 
Την εκτίμηση ότι τα τρακτέρ στους δρόμους «είναι μόνο η αρχή», εξέφρασε ο βουλευτής Ημαθίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος. «Ο αγώνας των αγροτών θα καρπίσει, κι αυτή τη φορά όχι για τα κομματικά στομάχια και τα παράσιτα, αλλά για το εθνικό ζητούμενο της ανάστασης», σημείωσε με αφορμή τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου