Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Βαρουφάκης: Έγινα βλακωδώς σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου!


"Του ανθρώπου, η κυβέρνηση του οποίου, ήταν το μέσο για το πέρασμα της Ελλάδα στην κόλαση"... 

Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση προχωρά σήμερα ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Γιάνης Βαρουφάκης, με κείμενό που αναρτά στο προσωπικό του ιστολόγιο, με τίτλο: «Εξομολογήσεις ενός ανακόλουθου Μαρξιστή: Βασική ομιλία». Ο Γ. Βαρουφάκης μεταξύ άλλων εξιστορεί το πώς και πότε βρέθηκε στη θέση του συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, «βλακωδώς», όπως τονίζει.

Όπως λέει, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ήταν ο άνθρωπος, η κυβέρνηση του οποίου ήταν το μέσο για το πέρασμα της Ελλάδα στην κόλαση». 

Συνεχίζοντας ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι παραιτήθηκε από σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου λίγο καιρό αργότερα όταν «μυρίστηκε» την επερχόμενη καταστροφή και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι φοιτητές έμεναν «συγκινητικά αδιάφοροι στην καταστροφή», ενώ μιλώντας για την οικονομική κρίση και το ρόλο που έπαιξε, αναφέρει ότι όταν ξέσπασε το 2008, άρχισε να γράφει άρθρα και να κάνει εμφανίσεις σε «γνωστά και μη media, προβάλλοντας μια ατζέντα για το πως θα σωθεί ο καπιταλισμός από τον εαυτό του», ενώ αναφέρεται και στη φυγή του από την Ελλάδα «όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα σε προσωπικό επίπεδο». Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στον Μαρξισμό τονίζει ότι είναι «ένας ιδιόρρυθμος Μαρξιστής, αλλά Μαρξιστής το δίχως άλλο», ενώ τάσσεται υπέρ ενός δημοκρατικού, φιλελεύθερου σοσιαλισμού ως το ιδανικό μέλλον «για το οποίο θα πάλευα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου