Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Επιταχύνουν την κατάλυση του πολιτεύματος…



Τι πραγματικά σημαίνει το κλείσιμο της ΕΡΤ;
Πού οδηγείται η χώρα με προσωπική ευθύνη του Σαμαρά;

Ανακοινώθηκε η υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (αρ. 139) που αφορά το κλείσιμο
της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της με διαφορετικό καθεστώς. Η κυβέρνηση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έκρινε πως δεν μπορεί να «διαχειριστεί» την κρατική ραδιοτηλεόραση με την σημερινή της μορφή κι έτσι, ελλείψει ικανότητας διαχείρισης του προβλήματος, ακολούθησε την τακτική του «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι»… Φυσικά, τους προηγούμενους μήνες (αλλά και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου) μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής του κοινωνικού αυτοματισμού και της κλασικής προπαγάνδας υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων για την «ακριβή ελληνική ραδιοτηλεόραση», για τις «τακτοποιήσεις ημετέρων» και για τον «πακτωλό των χρημάτων» που δινόταν μέσα από το ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης.

Στα όσα προφασίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά, μέσω των «διαύλων επικοινωνίας» που έχει αναπτύξει από τα ιδιωτικά μέσα επικοινωνίας, ξεχνά να αναφέρει πως η ΕΡΤ διατηρεί κρατικές συχνότητες (ύψιστης εθνικής σπουδαιότητας) οι οποίες θα «ορφανέψουν» και με την ευκαιρία «θα βγούνε στο σφυρί», για να αγοραστούν (ή ενοικιασθούν για δεκάδες χρόνια) από γνωστούς – αγνώστους ιδιώτες του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, έναντι πινακίου φακής και ταυτόχρονα θέτοντας σοβαρότατο θέμα για την διαχείριση των συχνοτήτων από τους ιδιώτες. Παρεπιμπτόντως, οι συχνότητες ανήκουν στον Ελληνικό λαό και διαχειρίζονταν αλλά και ελέγχονταν μέχρι σήμερα από την ΕΡΤ. Φυσικά, όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει εθνική διαχείριση των ραδιοσυχνοτήτων, τότε φυσικά συμφωνεί με τα όσα οι γερές δόσεις προπαγάνδας του τοποθέτησαν στο μυαλό, αγνοώντας ταυτόχρονα πως πρόκειται για μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας…

Αυτή ακριβώς την εθνική ασφάλεια εκθέτει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, τα μέλη της οποίας αυτοβούλως τοποθετούν στο βιογραφικό τους την σύμπραξη στην δημιουργία κλίματος διαταραχής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ποινικά για τους «αρμόδιους» υπουργούς αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό), αφού θα υπάρχουν μη άμεσα ελεγχόμενες συχνότητες, οι οποίες θα μεταδίδουν «ορατές και αόρατες» πληροφορίες σε οποιοδήποτε θελήσει να κινηθεί κατά των συμφερόντων της χώρας.
Αυτό που δεν τόλμησε να υλοποιήσει ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τις πιέσεις που είχε δεχτεί πριν 2 χρόνια από συγκεκριμένους υπουργούς της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το τολμά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ο σημερινός φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά κυρίως για την χώρα, η συγκεκριμένη του απόφαση τον τοποθετεί αυτομάτως σε περίοπτη θέση εκείνων που για «άγνωστους λόγους» εξέθεσαν ή εκθέτουν την ασφάλεια της χώρας.

Το καθεστώς Σαμαρά αποφάσισε να συντομεύσει τους χρόνους ωρίμανσής του, πριν την επίσημη μετατροπή του σε πολιτική δικτατορία. Αποφάσισε να περάσει στην «επόμενη φάση», αδιαφορώντας –όπως κάνει πάντα- για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και, φυσικά, αδιαφορώντας για την υποτιθέμενη ποιότητα (την οποία μέχρι πρότινος επικαλούνταν η κυβέρνηση) των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αλλά και την ευθύνη της για τον ορισμό και την διατήρηση του «μέτρου» στην επικοινωνία.
Εάν τολμήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα της ΕΡΤ και του κλεισίματός της από την σημερινή ανθυποκυβέρνηση της τρόικα (μην ξεχνάμε πως ο κυβερνήτης της χώρας είναι ο Ράιχενμπαχ, ενώ ο Σαμαράς και οι υπουργοί του είναι απλά εκτελεστικά όργανα της πολιτικής που πηγάζει από το Βερολίνο), τότε θα συνειδητοποιήσουμε πως η αυταρχική και απολύτως φασίζουσα εφαρμοζόμενη κυβερνητική τακτική, εισάγει το δικαίωμα στη νόμιμη έλευση και ανεξάρτητη (μη ελεγχόμενη) λειτουργία προπαγανδιστικών μηχανισμών που θα στοχεύουν στην επαγγελματική αλλοίωση της ενημέρωσης των πολιτών της χώρας.
Αυτός εξάλλου είναι και ο τελικός στόχος, πριν να ολοκληρωθεί και η ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτεύματος, πριν συντριβεί παντελώς το εναπομείναν Σύνταγμα, πριν γυρίσει εγκαθιδρυθεί η Νέα Τάξη με την απόλυτη μορφή της στην χώρα που μέχρι και σήμερα ονομάζεται Ελλάδα και η οποία έχει καταστεί αποικία χρέους στο όνομα του κέρδους, της ισχύος των τραπεζών, του απόλυτου ελέγχου ενεργειακών οδών και πηγών ενέργειας και τέλος, πριν αυτή η χώρα μεταλλαχθεί στην πρώτη χώρα όπου θα διοικεί η Νέα Τάξη πραγμάτων.

Ναι, η Ευρώπη αλλάζει και μάλιστα προς το χειρότερο. Ναι, η δημοκρατία απειλείται με εξαφάνιση. Ναι, οι πολίτες τείνουν να μετατραπούν σε μηχανής εξόφλησης χρέους και παραγωγής κέρδους. Όλα αυτά εφαρμόζονται στο πειραματόζωο που ονομάζεται Ελλάδα. Και μίσθαρνα όργανα του νεοταξισμού έχουν αναλάβει εργολαβικά να αποδομήσουν θεσμούς, όργανα, έννοιες και συνειδήσεις, έχουν αναλάβει να ισοπεδώσουν οτιδήποτε ενδέχεται να αντισταθεί στους εντολείς τους, έχουν αναλάβει να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο καταστροφής, προκειμένου να εξοφλήσουν τα προσωπικά τους «γραμμάτια» και να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για όλα όσα οι ίδιοι θρασύτατα ισχυρίζονται πως επιθυμούν να μας διασώσουν.

Η περίπτωση του κλεισίματος της ΕΡΤ είναι μία χαρακτηριστική ολομέτωπη και αδιάντροπη ενέργεια, η οποία αποδεικνύει το πραγματικό –μηδενικό- ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και ρίχνει τις μάσκες των πρόθυμων μαριονετών…
Στο επόμενο διάστημα θα γίνουμε πιθανότατα μάρτυρες της μετάλλαξης αυτού του καθεστώτος, της άτυπης δικτατορίας, όπου μπορείς να σκέφτεσαι ακόμη, μπορείς να μιλάς, ακόμη, μπορείς να διαμαρτύρεσαι ακόμη, αλλά μέχρι του σημείου εκείνου που δεν αποτελείς –έστω και εν δυνάμει- κίνδυνο για τον φασισμό που έρχεται καλπάζοντας να κυριεύσει τις ζωές όλων.
Θα δούμε συσπειρώσεις κομμάτων, αλλαγές ονομάτων, μετακινήσεις πολιτικού προσωπικού, γεννήσεις πολιτικών εκτρωμάτων και την υλοποίηση μεθοδεύσεων που μοναδικό σκοπό θα έχουν τον πλήρη αποπροσανατολισμό και την απόλυτη σύγχυση των πολιτών.

Κλείνοντας και αφού ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί σωστό και πρέπον να στείλει και άλλους Έλληνες πολίτες στην ανεργία και να εκθέσει τη χώρα σε μείζονες εθνικούς κινδύνους, θα τολμήσουμε να του απευθύνουμε μία διόλου άσχετη αλλά ευθεία τριπλή ερώτηση:

Πόσο από το Αιγαίο είναι ακόμη γαλάζιο και Ελληνικό;
Πόση από την ΑΟΖ είναι ακόμη Ελληνική;
Πόση Ελλάδα θα έχει μείνει όταν ο ίδιος αποχωρήσει από την πρωθυπουργία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου