Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Συρία, η πύλη ενός παγκοσμίου πολέμου


«Από την Συρία θα ξεκινήσει ο Παγκόσμιος Πόλεμος»
 
«Τρομερές συνέπειες» - ανακοίνωσε ο Τζον Κέρι, Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, εάν οι Αμερικανοί στο Κογκρέσο δεν εγκρίνουν την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας. Αυτή η απειλή έχει μάλλον λειτουργήσει, διότι η επιτροπή της Γερουσίας έχει ήδη εγκρίνει το σχέδιο ψηφίσματος. Οι «τρομερές συνέπειες», όμως, είναι πλέον ήδη ορατές.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι οι πόλεμοι συχνά προκαλούνται από απροσδόκητες, «πολιτικά λαθεμένες κρίσεις» - το ανθρώπινο λάθος. Εντός ενός διχαστικού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, ακριβώς αυτό είναι πιθανό. Όμως, το ανθρώπινο λάθος... προγραμματισμένο;

Στην Ανατολική Μεσόγειο, μπροστά από τις ακτές της Συρίας, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο, συνεχίζεται η μαζική συγκέντρωση αμερικανικών και συμμαχικών ναυτικών δυνάμεων. Αν και δεν είναι σαφές εάν αυτή η συγκέντρωση είναι επίδειξη της στρατιωτικής ισχύος ή μέρος μιας επικείμενης επίθεσης στη Συρία, αποκαλύπτει μια ατμόσφαιρα φόβου και πανικού σε σχέση με την Συρία.

Πέντε αμερικανικά αντιτορπιλικά βρίσκονται στην Μεσόγειο, ανοικτά των ακτών της Συρίας: USS Stout, USS Mahan, USS Ramage, USS Barry und USS Gravely - για να μην αναφέρουμε το αμφίβιο πλοίο επίθεσης USS San Antonio. Όλα τα αντιτορπιλικά είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Tomahwak που μπορούν να εξαπολυθούν ανά πάσα στιγμή ... Ο Ομπάμα θα πρέπει να δώσει την κατάλληλη εντολή.

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι το αεροπλανοφόρο USS Nimitz, μαζί με την ομάδα μάχης του, έχει λάβει εντολή να αφήσει τον Ινδικό Ωκεανό και να αναπτυχθεί την Ερυθρά Θάλασσα.

Η ομάδα μάχης του USS Nimitz περιλαμβάνει το κατευθυνόμενων βλημάτων καταδρομικό USS Princeton και οι τρία αντιτορπιλικά: USS William P. Lawrence, USS Stockdale και USS Shoup. Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman και η ομάδα μάχης του έχουν αναπτυχθεί στα βόρεια της Αραβικής Θάλασσας.

Η Γαλλία έχει αποστείλει στην Ανατολική Μεσόγειο το πλοίο Chevalier Paul, ένα από τα πιο μοντέρνα αντιτορπιλικά αεράμυνας της κλάσης Horizon ... θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο, εάν η Συρία αποφασίσει να διεξάγει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων.

Ο κόσμος βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο σταυροδρόμι
Η συγκέντρωση των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο εξελίσσεται σε άμεση γειτνίαση με την συγκέντρωση των ρωσικών πολεμικών πλοίων στην ίδια περιοχή.

Κάθε άμεση στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Συρία θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή και θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξάπλωση και την εντατικοποίηση [της έντασης] σε μια τεράστια γεωγραφική περιοχή που εκτείνεται από την Ανατολική Μεσόγειο έως το Αφγανιστάν - στα σύνορα του Πακιστάν, το Τατζικιστάν και να επεκταθεί έως την Κίνα.

Ο στρατιωτικός σχεδιασμός για την προσομοίωση πολύπλοκων σεναρίων, υπάρχει σε όλες τις πλευρές, και αυτός περιλαμβάνει τη χρήση προηγμένων οπλικών συστημάτων. Από τις αρχές του 2000, το σενάριο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου έχει λάβει «σάρκα και οστά» από τους στρατιωτικούς σχεδιαστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ.

Η κλιμάκωση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των στρατιωτικών προθέσεων και σχεδίων. Είναι μέρος της στρατιωτικής ατζέντας. Για πολλά χρόνια τώρα, οι προετοιμασίες για τον πόλεμο κατά του Ιράν και της Συρίας είναι σε μια κατάσταση «προχωρημένης ετοιμότητας». Η σχεδιαζόμενη επίθεση κατά του Ιράν αποτελεί μέρος ενός συντονισμένου παγκόσμιου στρατιωτικού οδικού χάρτη. Είναι μέρος του «μακροχρόνιου πολέμου» του Πενταγώνου, με γνώμονα τον πόλεμο χωρίς σύνορα, ένα έργο της παγκόσμιας κυριαρχίας, μια σειρά από στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο μεσοπρόθεσμος στρατηγικός στόχος είναι η στόχευση του Ιράν και η εξουδετέρωση των σμμάχων του Ιράν. Ο μακροπρόθεσμος στρατιωτικός στόχος είναι η άμεση στόχευση της Κίνας και της Ρωσίας.

Έχουμε να κάνουμε με πολύπλοκες πολιτικές και στρατηγικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων, οι οποίες αντικατροπτίζουν την αλληλεπίδραση της ασκούμενης επιρροής των οικονομικών φορέων και στελεχών των μυστικών υπηρεσιών πληροφόρησης - στο ανώτερο δυνατό επίπεδο.

Η πολεμική προπαγάνδα διαδραματίζει καίριο ρόλο. Αυτή δεν κινείται μόνο για να αποδεχτεί το ευρύ κοινό μια ατζέντα του πολέμου, αλλά και να επιφέρει μια συναίνεση στους πολιτικούς φορείς της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Πρόκειται για μια πολύπλοκη επιχείρηση πολέμου προπαγάνδας εναντίον κυβερνητικών οργανισμών, υπηρεσιών πληροφοριών, στρατιωτικές υπηρεσίες, αρχές ασφαλείας και επιβολής του νόμου, με στόχο την ακλόνητη συναίνεση για τον πόλεμο.

Όλοι αυτοί θα πρέπει να είναι πλήρως πεπεισμένοι ότι αυτός ο πόλεμος θα διεξαχθεί «στο όνομα της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας» - τόσο οι πολιτικοί όσο και οι στρατιωτικοί σχεδιαστές. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θα πρέπει να πειστούν από τη δική τους προπαγάνδα ότι ο πόλεμος είναι «ένα όργανο της ειρήνης και της δημοκρατίας».
Επιτρέπετε να αντιλαμβάνονται τις καταστροφικές συνέπειες των προηγμένων οπλικών συστημάτων - που συνήθως αναφέρονται ως «παράπλευρες απώλειες», αλλά δεν πρέπει να επηρεάζονται από αυτές, για να μην αναφέρουμε τη σημασία του λεγόμενου «προληπτικού πολέμου» με πυρηνικά όπλα. Η πραγματικότητα εντελώς ανάποδα: Ο πόλεμος είναι ειρήνη. Το ψέμα μετατρέπεται σε αλήθεια.

Ο «ανθρωπιστικός πόλεμος» υποστηρίζεται από τη λεγόμενη διεθνή κοινότητα και δεν καταδικάζεται ως εγκληματική πράξη. Οι βασικοί αρχιτέκτονες του ανταμείβονται για τη συμβολή τους στην παγκόσμια ειρήνη!

Η απόφαση σχετικά με τον πόλεμο ή την ειρήνη, λαμβάνεται κυρίως από τους πολιτικούς, και όχι τους στρατιωτικούς, πάντα ως αποτέλεσμα οικονομικών συμφερόντων. Οι πόλεμοι λαμβάνουν χώρα για οικονομικά συμφέροντα - πίσω από τα παρασκήνια, πίσω από τις κλειστές πόρτες, εξελίσσεται η σε μακροπρόθεση βάση οικονομική δυναμική.

Ο δρόμος προς την Τεχεράνη διασταυρώνει τη Δαμασκό - μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Ένας πόλεμος κατά του Ιράν θα στοχεύσει σε ένα πρώτο βήμα την αποσταθεροποίηση της Συρίας ως κυρίαρχο κράτος. Τα στρατιωτικά σχέδια, τα οποία στρέφονται κατά της Συρίας και του Λιβάνου, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του μακρά σχεδιαζόμενου πολέμου κατά του Ιράν.

Ο πόλεμος στο Ιράν παρουσιάζεται στην κοινή γνώμη ως ένα θέμα μεταξύ άλλων. Το γεγονός ότι μια επίθεση στο Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση και ενδεχομένως, να εξελιχθεί σε ένα «παγκόσμιο πόλεμο» δεν είναι ένα θέμα ανησυχίας.
Ένας πόλεμος κατά της Συρίας θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια στρατιωτική εκστρατεία υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν - στον οποίο η Τουρκία και το Ισραήλ θα είναι πιθανό άμεσα εμπλεκόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου