Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Νοκ άουτ ο συνδυασμός Ερντογάν στον Ίασμο Ροδόπης

ερΕκτός μάχης μένει επί της ουσίας ο συνδυασμός «Ενωτική Κίνηση» του υποψηφίου δημάρχου Ιάσμου κ. Σαΐτ Ερντογάν, μετά τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Ροδόπης να κάνει δεκτή «εν μέρει» τη δήλωση που υπέβαλλε την περασμένη Κυριακή.
Πιο συγκεκριμένα, το αρμόδιο δικαστικό όργανο, ενέκρινε τις υποψηφιότητες του συνδυασμού για τις εκλογικές περιφέρειες Σώστη και Αμαξάδων, όχι όμως και εκείνες της εκλογικής περιφέρειας Ιάσμου, των δημοτικών κοινοτήτων Ιάσμου και Ασωμάτων, και όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου!
Για την ακρίβεια, το «πράσινο φως» του εκλέγεσθαι, δόθηκε στους 16 υποψηφίους της «Ενωτικής Κίνησης» στην εκλογική περιφέρεια Σώστη, και στους 6 της εκλογικής περιφέρειας Αμαξάδων.
Με άλλα λόγια, ο κ. Ερντογάν μπορεί να «κατεβάσει» υποψηφίους μόνο στον πρώην Δήμο Σώστη και στην πρώην Κοινότητα Αμαξάδων, και όχι στον «Καποδιστριακό» Δήμο Ιάσμου.
Τούτων δοθέντων, τον δημαρχιακό θώκο στον Ίασμο, διεκδικούν πλέον οι κ.κ. Καδή Ισμέτ και Κυριάκος Αμούτζας.
Το Πρωτοδικείο απεφάνθη τα παραπάνω για τον συνδυασμό του κ. Ερντογάν, διότι:
 - στην εκλογική περιφέρεια Ιάσμου ο συνδυασμός δεν περιλάμβανε τον ελάχιστο αριθμό των 11 υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
- 6 από τους 22 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της εκλογικής περιφέρειας Σώστη, δεν είχαν καταθέσει το απαιτούμενο παράβολο των 50 ευρώ από την εφορία, και ως εκ τούτου η δήλωσή τους κρίθηκε «απαράδεκτη».
- στις δημοτικές κοινότητες Ασωμάτων και Ιάσμου, αλλά και των τοπικών κοινοτήτων, δεν τηρούνταν η ποσόστωση συμμετοχής γυναικών κατά το 1/3 του συνόλου των υποψηφίων.
- η συμπληρωματική δήλωση του συνδυασμού που υποβλήθηκε την Τρίτη 29/4 στο Πρωτοδικείο, κρίθηκε «απαράδεκτη», ως εκπρόθεσμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου