Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Focus: Ξεχάστε την Ελλάδα. Η Γαλλία είναι το πρόβλημα του ΕυρώΜε ένα δημοσίευμα που αναδεικνύει τo πραγματικό πρόβλημα της ευρωζώνης που είναι η πρακτική ακύρωση του συμφώνου σταθερότητας για διατήρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω του 3% από 11 χώρες,  το Focus στο πρωτοσέλιδο του με τίλτο «Ξεχάστε την Ελλάδα. Η Γαλλία είναι το πρόβλημα του Ευρώ», διαπιστώνει ότι «Οι γείτονές μας (Γάλλοι) δεν μπορεί να μεταρρυθμιστούν και δεν το θέλουν».

«Το σύνολο της Γαλλικής οικονομίας καταρρέει από το αυξανόμενο χρέος» συνεχίζει το δημοσίευμα που διαπιστώνει ότι «Η Γαλλία γίνεται η "Ελλάδα με τον Πύργο του Άιφελ" και παίρνει δύο χρόνια παράταση για να μειώσει το έλλειμμα της κάτω από το 3%».

«Γιατί όμως δίνουν έτσι εύκολα στην Γαλλία ότι ζητήσει» αναρωτιέται το Focus σημειώνοντας ότι ο Γάλλος υπουργός οικονομικών που ήταν υπεύθυνος για τα ελλείμματα αυτά για πολλά χρόνια,ο Πιερ Μοσκοβισί, είναι σήμερα ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων πουδιευκολύνει τις αποφάσεις αυτές. 

Και αυτή η τελευταία γνωστοποήση - "παρατήρηση" υποδηλώνει ξεκάθαρα πως οι "υπεύθυνοι" της Ευρώπης προσομοιάζουν περισσότερο σε μία συμμορία ή εγκληματική οργάνωση, η οποία εξυπηρετεί συμφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση με την δημοκρατία και, φυσικά, καμία απολύτως σχέση με την κοινή λογική ή την... νομιμότητα.
Το ζητούμενο, που προκύπτει ως ερώτημα, είναι: Για ποιόν λόγο η Ελλάδα οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις εκείνων των προσώπων, που δεν σέβονται τις ευρωπαϊκές θεσμικές θέσεις που, υποτίθεται ότι θα έπρεπε να υπηρετούν.


Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου