Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Παρέμβαση της Κίνας σε Κομισιόν και Mέρκελ υπέρ της Ελλάδας



Οι Κινέζοι έκαναν παρέμβαση στην ΕΕ υπέρ της Ελλάδας. Η παρέμβαση έγινε μεταξύ του 2ου και του 3ου Eurogroup. Για το ίδιο θέμα η κινεζική ηγεσία επικοινώνησε και με την γερμανίδα καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ.
Οι Κινέζοι, κατά ασφαλείς πληροφορίες, έδειξαν ενδιαφέρον για το μέλλον της Ελλάδας, διότι «έχουν επενδύσει πολλά χρήματα σε ευρώ για επενδύσεις και αναμένεται να επενδύσουν πολλά περισσότερα σύντομα».


«Ενδιαφερόμαστε-τόνισαν στο διάβημα τους – οι Κινέζοι-η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ γιατί έχουμε μεγάλα συμφέροντα στη χώρα και είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τις επενδύσεις μας».


Η παρέμβαση των Κινέζων έφερε αναστάτωση τόσο στη Κομισιόν, όσο και στην καγκελαρία, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν, όπως λέγεται, δεύτερες σκέψεις.
Από πηγή των Βρυξελλών μάθαμε ότι οι Ευρωπαίοι είναι ανήσυχοι για το ρόλο της Κίνας και της Ρωσίας απέναντι στο ελληνικό θέμα και προβληματίζονται τι θα γίνει αν οι δύο αυτές δυνάμεις διευκολύνουν το οικονομικό αδιέξοδο της Ελλάδας.
Εκτός από την κινεζική παρέμβαση ήρθε και ένα άρθρο του BBC, που υπονοεί πολλά για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας.
  

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου