Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήριο υπό βροχή στην Ομόνοια - Θα παραλύσει η χώρα την Τρίτη


 Εν μέσω καταρρακτώδους βροχής πραγματοποιείται στην πλατεία Ομονοίας η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με αίτημα την ανατροπή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, των «αντιλαϊκών μέτρων», όπως τα χαρακτήρισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους συγκεντρωμένους.


ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι διαμαρτυρόμενοι του ΠΑΜΕ, κρατώντας ομπρέλες, ξεκίνησαν πορεία μέχρι το Σύνταγμα, με κεντρικό σύνθημα την αποτροπή της εφαρμογής των μέτρων, που επιβάλλει η τρόικα.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Στο συλλαλητήριο μίλησε και η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 11 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.


Την Πέμπτη συνεδριάζει η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει κι άλλες κινητοποιήσεις.

"Αυτό που γίνεται δεν αποτελεί διαπραγμάτευση αλλά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Πρόκειται για ωμό κοινωνικό εκβιασμό καθώς ολόκληρος ο λαός απειλείται με πτώχευση ούτως ή άλλως", τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και πρόσθεσε: "Πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι ο 13ος και ο 14ος μισθός είναι το περιτύλιγμα. Στόχος είναι να καταργήσουν όλο το εργατικό δίκαιο και να μειώσουν κατά 20-30% τους μισθούς, επιπλέον των μειώσεων που έχουν ήδη γίνει και αυτό κανένας λαός δεν μπορεί να το δεχτεί".

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 

Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα. 

Η ΠΝΟ, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους και προσθέτει ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ενώ δήλωνε ότι είχε ήδη εξασφαλίσει την επιχορήγηση του ΝΑΤ κατά 50.000.000 ευρώ για φέτος, τώρα δηλώνει ότι λείπουν άλλα 100.000.000 ευρώ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρ. Λυμπερόπουλος, κατά την πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Λυμπερόπουλος γνωστοποίησε στους δικαστές και εισαγγελείς ότι από την 1η Μαρτίου 2012 οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα παραμένουν στις έδρες των δικαστηρίων (ως γραμματείς) μετά τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.). Επίσης, τα Σαββατοκύριακα οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα προσέρχονται πλέον στα δικαστήρια για τα αυτόφωρα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου