Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Πραγματική νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου



Καθαρή λαϊκή εντολή για να ακυρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ οριστικά τις πολιτικές «που μας βυθίζουν στην ύφεση και στη δυστυχία» ζήτησε στις εκλογές του Ιουνίου ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην κεντρική πολιτική επιτροπή του Συνασπισμού.

Τσίπρας: Πραγματική νίκη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου
Υποστήριξε ότι η πρωτιά της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, έφερε τη χώρα σε αδιέξοδο και κάλεσε τον ελληνικό λαό να ολοκληρώσει τη νίκη του.
Έκανε, επίσης, λόγο για «χυδαία επιχείρηση προπαγάνδας» που έχει ενιαίο κέντρο ενορχήστρωσης και στόχο το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είπε ότι θα ανταποκριθεί στην πρόταση για ντιμπέιτ με τον Αντώνη Σαμαρά.
Είπε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται κάθε λογής επιθέσεις και διαστρεβλώσεις στις θέσεις και στις προτάσεις του», ενώ απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, σημείωσε: «Τους λέμε πως αντί να διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιχείρησαν να κάνουν για τις καταθέσεις στις τράπεζες, καλό θα ήταν να προσέξουν αυτά που είπε πρόσφατα, ο στενός του συνεργάτης εδώ και 20 χρόνια περί κλιμακωτής δέσμευσης των καταθέσεων».
Παράλληλα είπε ότι «οι τοποτηρητές της τρόικας ... επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις τους συντεταγμένες, να βάλουν για πολλοστή φορά το τρομοκρατικό δίλημμα στον λαό ''Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ'', ''Ευρώ ή δραχμή''».
Τόνισε ότιι οι εκλογές στις 17 Ιουνίου θα είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την κατάργηση του Μνημονίου, ενώ αναφέρθηκε και στη Δημοκρατική Αριστερά, λέγοντας ότι δεν είναι αντίπαλος. «Οφείλουμε να τους εγκαλούμε διαρκώς και να τους προσκαλούμε να αποφασίσουν Αριστερά και όχι συστημικά. Και να βρεθούν δίπλα και όχι απέναντί μας», είπε.

Επιτέθηκε δε στο ΚΚΕ, λέγοντας ότι «είναι οδυνηρό, ένα άλλο κομμάτι της αριστεράς να κάνει κεντρικό του σύνθημα και πανό όπισθεν της γγ της ΚΚΕ του ΚΚΕ, την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει το ενωτικό κάλεσμα προς τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή ως τροπολογία θα τεθεί εκ νέου στην κρίση της ελληνικής Βουλής και αν χρειαστεί και στην κρίση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα.
Ακόμη προανήγγειλε νέα εκλογική διακήρυξη και πιο εξειδικευμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, ενώ επανέλαβε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση των μνημονιακών μέτρων και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου