Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Βήμα προς βήμα εκτύπωση βεβαίωσης ΟΓΑ για φορολογική χρήση


 Τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, προκειμένου να εκτυπώσει Βεβαίωση για οποιαδήποτε φορολογική χρήση περιγράφει αναλυτικά ο Οργανισμός. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εκτύπωση της Βεβαίωσης είναι δυνατή μόνο με την συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και του Αριθμού Μητρώου (ΑΜ ΟΓΑ) του ασφαλισμένου.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, αν ο ΑΜΚΑ δεν είναι καταχωρημένος στο σύστημα του ΟΓΑ ή δεν έχει καταχωρηθεί ο σωστός ΑΜΚΑ, τότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα τού ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα).
Οδηγίες χρήσηςΗ διαδικτυακή εφαρμογή (web application) επιτρέπει την εκτύπωση των Βεβαιώσεων καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση, απευθείας από τους ενδιαφερόμενους Ασφαλισμένους του Κλάδου Κυρίας Ασφάλισης του ΟΓΑ, μέσω του ιστότοπου (web site) του ΟΓΑ.
Προϋποθέσεις χρήσης της εφαρμογής
Για τη χρήση της εφαρμογής, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έχει διαθέσιμες τις εξής πληροφορίες:
- τον ΑΜΚΑ του
- τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου του ΟΓΑ (ΑΜ ΟΓΑ)
- τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του (ΑΦΜ)
Ο ΑΜΚΑ αποτελείται από 11 αριθμούς και θα πρέπει προηγουμένως να έχει δηλωθεί στον ΟΓΑ από τον ασφαλισμένο. Αν ο ΑΜΚΑ δεν έχει δηλωθεί και συνεπώς δεν υπάρχει στα συστήματα του ΟΓΑ, τότε δεν θα είναι δυνατή η εκτύπωση της βεβαίωσης μέσω του ιστότοπου του ΟΓΑ.
Σε αυτή την περίπτωση ο Ασφαλισμένος, για την παραλαβή της βεβαίωσης, θα πρέπει να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα τού ΑΜΚΑ ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ), καθώς και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα)
Ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜ ΟΓΑ) αποτελείται από 12 αριθμούς. Για τον ακριβή Αριθμό Μητρώου ο χρήστης της εφαρμογής θα πρέπει να συμβουλευτεί ένα πρόσφατο ειδοποιητήριο καταβολής εισφορών του ΟΓΑ για τον Ασφαλισμένο.
Για την εκτύπωση της Βεβαίωσης για Φορολογική Χρήση, ο χρήστης της εφαρμογής θα πρέπει να ακολουθήσει 3 βήματα, όπως αυτά περιγράφονται.

Βρείτε εδώ όλη τη Διαδικασία εκτύπωσης βεβαίωσης του ΟΓΑ για φορολογική χρήση.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου