Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Gmail: Τώρα επισύναψη & αποστολή αρχείων, μεγέθους μέχρι & 10GB

 

 
Gmail: Τώρα επισύναψη & αποστολή αρχείων, μεγέθους μέχρι & 10GB

Ένα "δωράκι" κάνει η Google στους χρήστες του Gmail, δίνοντάς τους τη δυνατότητα από εδώ και στο εξής να κάνουν attach κι "αποστολή" αρχείων, μεγέθους μέχρι και 10 GB, τα οποία βρίσκονται ήδη στο Google Drive.

Για όσους, λοιπόν, αντιμετώπισαν στο παρελθόν το πρόβλημα, δηλαδή να θέλουν να στείλουν αρχεία μέσω email, αλλά το μέγεθός τους ξεπερνούσε τα 25 MB που αποτελούσαν το ανώτατο όριο, η Google έχει πλέον τη λύση και δε θα χρειάζεται να καταφεύγουν σε χρήση άλλων υπηρεσιών, όπως τo Dropbox.
Αριθμητικά, τα 10 GB σε σχέση με τα 25 MB μεταφράζεται σε 400πλάσια αύξηση. Το μόνο που έχει να κάνει ένας χρήστης είναι να ανεβάσει το αρχείο που θέλει να στείλει στο Google Drive και στη συνέχεια να πατήσει την επιλογή "Insert files using Google Drive" που θα βρει δίπλα στην επιλογή "Attach".
Ουσιαστικά, πρόκειται για διαμοιρασμό των αρχείων, αφού θα στέλνει το link του αρχείου που επιθυμεί να "στείλει" για να το βρει ο παραλήπτης στο Google Drive.
Επίσης, ο αποστολέας θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι ο παραλήπτης έχει πρόσβαση στο εν λόγω περιεχόμενο με το Gmail να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο κι εφόσον χρειάζεται, να βγάζει την ανάλογη ειδοποίηση όποτε χρειάζεται. Διαφορετικά, ο παραλήπτης δε θα μπορεί να δει τίποτα.
Να διευκρινίσουμε ότι η νέα λειτουργία του Gmail θα είναι διαθέσιμη μόνο στους χρήστες που έχουν ενεργοποιήσει το νέο τρόπο αποστολής μηνυμάτων και θα είναι στη διάθεση των Gmail χρηστών μέσα στις επόμενες ημέρες.
Κλείνοντας, να πούμε ότι κι η Microsoft είχε προσφέρει στο παρελθόν την ίδια λειτουργία, ενσωματώνοντας το SkyDrive στο Hotmail κι αργότερα στο Outlook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου