Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ομάδα εργασίας για την «κάρτα» στο πετρέλαιο


 H εννεαμελής Ομάδα θα αναλάβει να αλλάξει το υπάρχον σύστημα επιστροφής του ΕΦΚ στους αγρότες.

Με σκοπό να αλλάξουν το σημερινό σύστημα επιστροφής του ειδικού φόρου πετρελαίου κίνησης στους αγρότες και να εξετάσουν την εφαρμογή της «κάρτας», θα εργαστούν 5 στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και 4 στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, υπό τον συντονισμό του γενικού γραμματέα ΥΠΑΑΤ, Μόσχου Κορασίδη.

Η Ομάδα Εργασίας συστάθηκε με απόφαση του υπουργού, Θανάση Τσαυτάρη στις 7 Μαρτίου και αποτελείται από τους:
α. Μόσχο Κορασίδη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ως Πρόεδρο.
β. Παναγιώτη Κοντόσθενο, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ11 Μηχανικών με βαθμό Β’, Προϊστάμενο του Τμήματος Εκμηχάνισης και Εξηλεκτρισμού Γεωργίας της Διεύθυνσης Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων και Μηχανικού Εξοπλισμού, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Τσικνάκη, ΤΕ Τεχνολόγο Μηχανολογίας, υπάλληλο με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με βαθμό Δ’, της ίδιας Διεύθυνσης.
γ. Στυλιανό Κοκκίδη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ10 Οικονομικού με βαθμό Β’, της Διεύθυνσης Αγροτικής Πολιτικής και Τεκμηρίωσης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή το Στυλιανό Αλεξιάδη με βαθμό Δ’ του ίδιου κλάδου και Διεύθυνσης.
δ. Κυριάκο Μπαμπασίδη, Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή το Γεώργιο Κοσμίδη, ΠΕ Γεωπόνο με βαθμό Α’, υπάλληλο με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Τμήματος Σχεδιασμού Οργάνωσης και Αξιολόγησης Ελέγχων της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων του ίδιου Οργανισμού
ε. Γεώργιο Μονδέλο, υπάλληλο ΠΕ12 πληροφορικής με βαθμό Β’, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Κωνσταντίνα Κονοβέση, ΠΕ Γεωπόνο με βαθμό Δ’, υπάλληλο με ίδια σύμβαση εργασίας, Προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης Δεδομένων και Μητρώων, της ίδιας Διεύθυνσης και Οργανισμού.
στ. Ευδοκία Βενιζέλου, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Τελωνειακών με βαθμό Δ’, του Τμήματος Α’ Φορολογίας Πετρελαιοειδών Προϊόντων της Διεύθυνσης Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης του Υπουργείου Οικονομικών ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή.
ζ. Ευδοξία Καψαλάκη, υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών με βαθμό Δ’, του Τμήματος Εσόδων της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή.
η. Δημήτριο Νησίδη, κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, με βαθμό Β’, Προϊστάμενο του Τμήματος Τελωνείων της Διεύθυνσης Δ30 της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή.
θ. Παναγιώτα Γκόλφη, υπάλληλο του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής με βαθμό Ε’ που υπηρετεί στο τμήμα Τελωνείων της Διεύθυνσης Δ30 της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ως τακτικό μέλος, χωρίς αναπληρωτή.
Η απόφαση με θέμα: «Σύσταση και συγκρότηση Ομάδας Εργασίας για την εξέταση της δυνατότητας θέσπισης αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση και με ταυτοποίηση δεδομένων για κάθε αγρότη σε αντικατάσταση του σημερινού συστήματος επιστροφής φόρου» αναφέρει ότι «έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η εξέταση εναλλακτικών προτάσεων για τη δυνατότητα θέσπισης αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση και με ταυτοποίηση δεδομένων για κάθε αγρότη σε αντικατάσταση του σημερινού συστήματος επιστροφής του ειδικού φόρου, ώστε να εξυπηρετούνται οι πραγματικές ανάγκες στήριξης της παραγωγικής διαδικασίας. Η θητεία του Προέδρου, και των μελών λήγει στις 30 Ιουνίου του 2013. Η ομάδα εργασίας είναι μη αμειβόμενη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου