Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αντ. Σαμαράς: H Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία


Δηλώσεις του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες
 
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
 «H Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία, την υψηλότερη στην Ευρώπη και στην ιστορία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η εκτίναξη της ανεργίας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε πολλά κράτη - μέλη.
Παράλληλα ο έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη, καθώς η έλλειψή της αποτελεί το «νούμερο ένα πρόβλημα» για την ΕΕ, δημιουργώντας ανεργία και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στους νέους.
«Στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτό είναι ακόμη πιο σοβαρό, καθώς υποφέρουμε από ιστορικά υψηλά επίπεδα ανεργίας, τα υψηλότερα στην Ευρώπη και τα υψηλότερα σε ό,τι αφορά στους νέους. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η σημερινή συνάντηση των ηγετών είναι σημαντική», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Σύμδφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 26%, το τέταρτο τρίμηνο του 2012, από 24,8% που ήταν το τρίτο τρίμηνο του ίδους έτους και 20,7% που ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2011.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από το 1998, όταν ξεκίνησε η καταγραφή των εν λόγω στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου