Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ…ΗΠΑ!

firatharita

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σοβαρή πιθανότητα άμεσης πολεμικής αντιπαράθεσης τουρκικών και αμερικανικών δυνάμεων στο μέτωπο του Cerablus στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά την αιφνίδια προέλαση των κουρδικών δυνάμεων συνεπικουρούμενα από Αμερικανικά βομβαρδιστικά που στηρίζουν άμεσα την κουρδική επιχείρηση κατάληψη της περιοχής.
Όπως αναφέρεται, οι Κούρδοι πέρασαν τον ποταμό Ευφράτη δυτικά και άρχισαν την προέλαση τους στην περιοχή Tişrin καταλαμβάνοντας το εκεί φράγμα, ενώ στα βόρεια προέλασαν στα προάστια της  Cerablus που αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Τουρκία. Αλλά το επίμαχο είναι πως τους Κούρδους ενισχύουν και βοηθάνε ενεργά στην προέλαση τους αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις, εξέλιξη που έχει ανάψει τα αίματα στην Άγκυρα καθώς οι Τούρκοι παρακολουθούν τις μάχες έτοιμοι να επέμβουν ακόμα και εναντίον των Αμερικανών.
Οι πληροφοριες αναφέρουν ότι μαζί με τους Κούρδους που χρησιμοποιούν βαριά όπλα αμερικανικής προέλευσης, πολεμούν και επίλεκτοι Αμερικανοί κομάντος από την βάση του Haseki περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ήδη οι Κούρδοι έχουν φτάσει 750 μέτρα από το τουρκικό συνοριακό φυλάκιο και οι τουρκικές δυνάμεις είναι έτοιμες με το δάχτυλο στην σκανδάλη για να επέμβουν μέσα στο συριακό έδαφος, κάτι που όμως οι Αμερικανοί έχουν προειδοποιήσει τον Ερντογάν να μην το τολμήσουν.
Σημειωτέον ότι η εξέλιξη αυτή ήρθε αμέσως μετά το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ και της συνάντησης που έχει με τον πρόεδρο Ομπάμα όπου διαπιστώθηκε η πλήρης διαφωνία απόψεων για τις εξελίξεις στην Συρία, ενώ ο Ομπάμα ζήτησε από τον Ερντογάν να σταματήσει αμέσως να βομβαρδίζει τους Κούρδους, κάτι που εκνεύρισε σε μεγάλο βαθμό το Τούρκο πρόεδρο.
Σίγουρα θα είναι εντυπωσιακό να έρθουν σε αντιπαράθεση οι Τούρκοι με τους Αμερικανούς και αυτή η εξέλιξη σίγουρα θα ανάψει και άλλες μεγάλες φωτιές στην περιοχή
 Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου