Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Φόβοι για νέα αναζωπύρωση σε Έβρο και Σαμοθράκη



Επιπλέον μέτρα έχουν ληφθεί για σήμερα σε ολόκληρο τον νομό Έβρου και τη Σαμοθράκη καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Γενικής Πολιτικής Προστασίας υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πρόκλησης νέων πυρκαγιών (κατηγορία 4).

Την ίδια ώρα σε ύφεση βρίσκονται από το πρωί τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τετάρτη στον Έβρο, κατακαίοντας δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες σε περίμετρο 70.000 στρεμμάτων, στο νότιο τμήμα του ακριτικού νομού.

Οι επιχειρήσεις των επίγειων και εναέριων δυνάμεων κατάσβεσης, συνεχίζονται, ώστε να περιοριστούν αναζωπυρώσεις, που λόγω των ισχυρών ανέμων, υπάρχουν στις τοποθεσίες Διπόταμος και Ύψωμα 22.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν από το πρωί 184 πυροσβέστες με 65 οχήματα, με τη συνδρομή 7 αεροσκαφών καναντέρ και 4 ελικοπτέρων, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν μηχανήματα της περιφέρειας, του στρατού, του δήμου και του δασαρχείου.

Όπως διευκρινίστηκε από την Πολιτική Προστασία Έβρου, η πυρκαγιά έχει κάψει τα νότια όρια του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς, χωρίς όμως να κινδυνέψουν οι πυρήνες απόλυτης προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου