Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Εφημερίδα της Θράκης αποκαλύπτει χρηματοδότηση τοπικών εφημερίδων από το τουρκικό προξενείο




Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες από μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης για την παράτυπη και υπονομευτική δράση του Τούρκου προξένου Μουσταφά Σάρνιτς στην Θράκη.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα "ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ" η μειονοτική εφημερίδα «Μπουλτέν» της Κομοτηνής δημοσίευσε πρόσφατα άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο Τούρκος πρόξενος χρηματοδοτεί από τα μυστικά κονδύλια του προξενιού συγκεκριμένα και επιλεγμένα από αυτόν μειονοτικά ΜΜΕ.

Οι διακρίσεις στις επιλογές των εφημερίδων που θα λάβουν τα χρήματα αυτά από το τουρκικό προξενείο οδήγησαν τον εκδότη της εβδομαδιαίας μειονοτικής εφημερίδας «Μπουλτέν» στην δημοσίευση ενός άρθρου στο οποίο ξεσκεπάζει τον ρόλο του προξένου Μουσταφά Σάρνιτς σε σχέση με τον τοπικό μειονοτικό Τύπο.

Γράφει λοιπόν ο Σαλήμ Αχμέτ εκδότης της εφημερίδας «Μπουλτέν»: «…Αυτό που μας λυπεί περισσότερο είναι το οικονομικό εμπάργκο και οι διακρίσεις που εφαρμόζει στον μειονοτικό Τύπο ο Πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σάρνιτς. Είναι κρίμα αλλά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, πριν τρία χρόνια, ακολουθεί μια πολιτική διακρίσεων σε βάρος της εφημερίδας «Μπουλτέν», στερώντας από την εφημερίδα μας κάποιες από τις δυνατότητες που παρέχονται από την Τουρκία σε άλλες μειονοτικές εφημερίδες».

Μετά από αυτό το δημοσίευμα τίθεται μία σειρά από ερωτήματα που αφορούν όλους μας. Τι είδους “δυνατότητες” είναι αυτές που αναφέρει ο εκδότης; Υπο ποια ιδιότητα και υπό ποίο καθεστώς ο Τούρκος πρόξενος χρηματοδοτεί τοπικά ΜΜΕ. Προβλέπεται κάτι τέτοιο από την Συμφωνία της Λωζάνης. Πόσα χρήματα διοχετεύονται στον μειονοτικό τύπο. Με ποιον τρόπο και για ποιον σκοπό; Άραγε οι Αρχές της περιοχής έχουν γνώση αυτού του θέματος και σε τελική ανάλυση  ως πότε το ελληνικό κράτος θα ανέχεται αυτό το παρακράτος μέσα στην κοινωνία της Θράκης;

Υπενθυμίζεται ότι μερικούς μήνες νωρίτερα 14 μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες είχαν στείλει επιστολή στον Ερντογάν διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές παρεμβάσεις του Τούρκου προξένου στις δημοτικές εκλογές της περιοχής της Θράκης. Αυτά άραγε είναι γνωστά στους τοπικούς βουλευτές και στην κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου