Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η "απόπειρα" κατά Καραμανλή και οι "ασύμμετρες επιθέσεις" που έκαιγαν την Ελλάδα το 2007


 


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν είμαστε ειδικοί,δεν παριστάνουμε τους "Πουαρό" ,αλλά αυτό το σενάριο "απόπειρας δολοφονίας"  του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή...μπάζει από παντού. Μας είναι λίγο δύσκολο να φανταστούμε μια ομάδα δολοφόνων που στόχο είχαν τον πρωθυπουργό μιας χώρας να βολτάρουν μ΄ ένα φορτηγάκι στην Αττική,να συναντιούνται στη πλατεία του Χολαργού κα να τα λένε και μέσα στο όχημα με το οποίο τους εντόπισαν Ρώσοι πράκτορες -άλλο πάλι κι αυτό- είχαν όλα ...τα σύνεργα  και τα σχέδια της δολοφονίας! Αλλά είπαμε.Ειδικοί δεν είμαστε.Μπορεί οι επαγγελματίες δολοφόνοι να έχουν ξεπέσει σε τέτοια ερασιτεχνικά σενάρια.Βέβαια αφού η Δικαιοσύνη αποφάσισε να διαταξει έρευνα ,εμείς περισσεύουμε.

Ίσως  να ΄χουμε γίνει καχύποπτοι από εκείνο το καλοκαίρι του 2007,όταν η Ελλάδα όλη καίγονταν.Οι νεκροί είχαν φθάσει τους 70 αν θυμάμαι καλά όταν οι στρατιωτικοί συντάκτες ειδοποιήθηκαν ότι "ανεβαίνει στο ΥΕΘΑ ο πρωθυπουργός". Απόγευμα ήταν και το θερμόμετρο έδειχνε κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο Κ.Καραμανλής βγήκε από το αυτοκίνητο φορώντας ...μπουφάν. Σ΄ όλους έκανε εντύπωση το γεγονός.

Δεν κάθησε πολύ στο ΥΕΘΑ.Όταν λίγο αργότερα είδαμε το πλάνο του στη κρατική τηλεόραση με το μπουφάν και γύρω του καθισμένους τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων,κάποιος συνάδελφος έκανε "μαύρο χιούμορ" και είπε ότι "είναι ίδιος ο Μπους με τους στρατηγούς την 11η Σεπτεμβρίου".

Ούτε μισή ώρα δεν πέρασε από την ατάκα του συναδέλφου και τα τηλέφωνά μας άρχισαν να χτυπάνε το ένα μετά το άλλο. Ήταν "κύκλοι" του ΥΕΘΑ που διέρρεαν ότι δεχόμαστε "ασύμμετρη επίθεση". Και μετά άρχισαν πάλι να χτυπάνε δαμονισμένα και ήταν άλλοι "κύκλοι" που μας έλεγαν για "ύποπτα μηχανάκια με αγνώστους" που πέταγαν στουπιά σε διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Αττικής!

Ότι κάποιοι μπορεί να είχαν εκμεταλλευτεί τη τραγωδία των πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2007 και να προσπάθησαν να τη κάνουν χειρότερη,μπορεί να συζητηθεί αλλά πρέπει και να αποδειχτεί. Το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο του 2007 η Πυροσβεστική προειδοποιούσε ότι "το καλοκαίρι θα καούμε αν δεν λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα", είναι ένα γεγονός που δεν αμφισβητείται και που κατά τη γνώμη μας είναι σοβαρότερη εκδοχή από τους "εξωγήϊνους" που ήρθαν να μας κάψουν.

Τι σχέση έχουν οι δύο ιστορίες θα πείτε; Ότι τα "επικοινωνιακά επιτελεία" των πολιτικών είναι ίσως πιο ερασιτέχνες και από τους επίδοξους δολοφόνους του Καραμανλή που έτρωγαν σουβλάκια στη πλατεία του Χολαργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου