Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ισραήλ: Ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων και η Τουρκία…


 

Η Modiin Energy και η Adira Energy Corporation ανακοίνωσαν εχθές ότι ανακάλυψαν νέα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στα οικόπεδα Gabriella και Yitzhak, τα οποία βρίσκονται 24 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η αρχική εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν 232,2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και 1,8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και στα δύο κοιτάσματα.
Όλα τα στοιχεία βασίζονται στην τρισδιάσταση σεισμική καταγραφή που έκανε η Netherland Sewell & Associated. Τα κοιτάσματα βρίσκονται σε σχετικά μικρό βάθος και φέρονται να είναι αξιοποιήσιμα εύκολα και με χαμηλό σχετικά κόστος.
Η ανακάλυψη φαίνεται πως έρχεται να ανακουφίσει τους Ισραηλινούς, καθώς η ταχύτερη εξάντληση του αναμενομένου, κοιτάσματος το οποίο έχει ανακαλυφθεί και αξιοποιείται, ήγειρε προφανή ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας. Όσον αφορά την αποδοχή της έμμεσης τουρκικής πρότασης για απολογία στην Τουρκία για το Μαβί Μαρμαράβ ώστε να προωθηθεί το φυσικό αέριο που θα εξαχθεί στις δυτικές αγορές μέσω τουρκικού εδάφους, ενώ δεν αποκλείεται αρμοδίως τέτοιο ενδεχόμενο, δείχνουν να πιστεύουν ότι το ισχυρό μέλος σε μια τέτοια υπόθεση είναι ο παραγωγός υδρογονανθράκων, όχι ο επίδοξος διαμετακομιστής.
Παράλληλα, για τα… προβλήματα που κατά τους Τούρκους θα αντιμετωπιστούν σε περίπτωση που επιλεγεί οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική διαδρομή εξαγωγής, τονίζεται ότι εάν υποκρύπτεται απειλή, μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου