Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Φωτιές παντού, ο Παπουτσής εξαφανισμένος – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μεσολόγγι και Έβρος


Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, καθώς μαίνονται πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, την ώρα μάλιστα που το πολιτικό σκηνικό ..έχει πιάσει θερμοκρασία περιβάλλοντος! 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας παραμένουν Μεσολόγγι και Λευκίμη Εβρου, όπου αναμένεται και η ευρωπαϊκή βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (MIC). Συγκεκριμένα το πρωί αναμένονται στη χώρα μας τέσσερα αεροσκάφη CL-415 από την Ισπανία και τη Γαλλία. 

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις επτά το πρωί η φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στην Ανω Γλυφάδα προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. 

Η φωτιά αρχικά περιορίστηκε στην περιοχή μεταξύ Ανω Γλυφάδας και Πανόραμα Βούλας για να τεθεί στη συνέχεια υπό μερικό έλεγχο με το πρώτο φως της μέρας. Ενα ακόμα μέτωπο που εκδηλώθηκε στην Αργυρούπολη στις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα, αντιμετωπίστηκε άμεσα. 

Τα ξημερώματα (γύρω στις 4.30) πυρκαγιά ξέσπασε και στα Ανω Λιόσια, πάνω από τον οικισμό Γεννηματά. Η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση και λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε σε δύσβατα σημεία. Από νωρίς στη μάχη για την κατάσβεσή της ρίχτηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής (25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και 11 άτομα πεζοπόρο) και με τη συνδρομή ελικοπτέρου μόλις ξημέρωσε, έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο. 

Σε εξέλιξη είναι συνολικά πέντε μεγάλες πυρκαγιές σε Μεσολόγγι, Έβρο (εκκενώθηκαν επτά οικισμοί), Αμφιλοχία, Ιωάννινα και Αιτωλοακαρνανία. 

Βρε σαν κάτι μας θυμίζει αυτό το “καυτό” σκηνικό . . .Τότε που έβαζαν “εμπρηστικές” ..ιδέες στην Ελλάδα για να ανατρέψουν πολιτικούς και κυβερνήσεις . . .

Πηγή
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου