Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Η Παράγγα της Σούπερ Λίγκας ξεκινάει το πρωτάθλημά (της)...



Το πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο!
Τι κι αν υπάρχουν ένα σωρό εκκρεμότητες, η Σούπερ Λίγκα δηλώνει αποφασισμένη να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο!
Έστω και με “κουτσουρεμένη” πρεμιέρα, με 6 ματς και χωρίς τους αγώνες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που επρόκειτο να αγωνιστούν με Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα. Ουσιαστικά περνά η γραμμή της NOVA που λόγω του σχεδιασμού τον οποίο έχει κάνει αλλά και τη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, πίεζε προς την κατεύθυνση να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα. Να σημειωθεί επίσης ότι και η πολιτική ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού, μια μέρα μετά την εξόντωση Βόλου και Καβάλας, δεν φέρει πλέον αντίρρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος.
  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα επικαλείται το γεγονός ότι θα υποχρεωθεί να καταβάλλει ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων ευρώ στη Nova, αν δεν γίνουν αγώνες πρωταθλήματος μέσα στον Αύγουστο. Η διοργανώτρια αρχή δείχνει τις προθέσεις της και στο ζήτημα της αναπλήρωσης των δυο κενών θέσεων μετά τον υποβιβασμό του Βόλου και της Καβάλας, καλώντας την ΕΕΑ να εξετάσει τους φακέλους του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας.  Επιπροσθέτως “καρφώνει” Λάρισα, Πανσερραϊκό και Ηρακλή που προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια.

Ύστερα απ' αυτή την ανακοίνωση, το πιθανότερο είναι πως θα γίνουν τα ακόλουθα 6 παιχνίδια:

*Σάββατο, 19:15: ΟΦΗ-Ατρόμητος
*Σάββατο, 19:15: Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης
*Σάββατο, 19:15: ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης
*Κυριακή, 19:15: Κέρκυρα-Παναθηναϊκός
*Κυριακή, 19:15: Πανιώνιος-Εργοτέλης
*Κυριακή, 21:30: ΠΑΟΚ-Skoda Ξάνθη

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ με τις ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις του Βόλου και της Καβάλας, θα διεξαχθούν την πρώτη ελεύθερη Τετάρτη του επόμενου μήνα, δηλαδή στις 21 Σεπτεμβρίου.

Όλα αυτά θα ισχύσουν και δεν θα ανατραπούν, αν δεν μπλοκάρει το Πρωτοδικείο την Παρασκευή, την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν Λάρισα και Πανσερραϊκός.

Νωρίτερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ.Γερουλάνος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος :”Υπάρχει μία πολιτική θέση, την οποία υπερασπίζονται και άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που λέει να μην αρχίσει το πρωτάθλημα φέτος. Πως υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και το πρωτάθλημα δεν πρέπει να ξεκινήσει. Δεν είμαι υπέρ αυτής της απόφασης Οποιαδήποτε τέτοια, ηχηρή παρέμβαση, μπορεί να μας έδινε αρκετούς πολιτικούς πόντους, στην πραγματικότητα, όμως, αυτό το οποίο θα δημιουργούσε θα ήταν: εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για το ποδόσφαιρο, για πολλά χρόνια ακόμα...”

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

"Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του ποδοσφαίρου και των εξαγγελιών εκπροσώπων της Κυβέρνησης περί αρμοδιότητας της Super League αναφορικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος 2011 – 12, η Super League ενημερώνει για την πρόθεσή της όπως το νέο Πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Ειδικότερα, στόχος είναι η τήρηση των όσων έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί σχετικά με το αγωνιστικό και το τηλεοπτικό πρόγραμμα και η διασφάλιση του αρχικού σχεδιασμού. Ειδικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων επιβάλλεται στη Super League ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων € σε περίπτωση όπου δεν διεξαχθούν αγώνες Πρωταθλήματος κατά το μήνα Αύγουστο.

Για το λόγο αυτό, η Super League απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αίτημα την άμεση εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ της Super League που παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς και των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και ΠΑΕ Λεβαδειακός, με σκοπό τη συμπλήρωση του πίνακα Μελών του Συνεταιρισμού.

Αναφορικά με το θέμα των προσφυγών σε δικαιοδοτικά όργανα της αθλητικής και τακτικής δικαιοσύνης, πάγια θέση της Super League είναι ο απόλυτος σεβασμός προς τις αποφάσεις των πρώτων, αλλά καταδικάζει απερίφραστα προσφυγές σε τακτικά πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες αντιβαίνουν βασικές διατάξεις του αθλητικού δικαίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου