Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Δραματικό διάγγελμα Obama για τον τυφώνα Αϊρίν




ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ TYΦΩΝΑ

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Βarack Obama,προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά τον κυκλώνα Αϊρίν, ο οποίος φαίνεται πως θα είναι «εξαιρετικά επικίνδυνος και δαπανηρός».Ο ίδιος επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον.

«Όλα δείχνουν ότι θα είναι ένας ιστορικός κυκλώνας», ανέφερε ο Obama νωρίτερα,μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μασαχουσέτη, όπου βρίσκεται σε διακοπές.



Πενήντα πέντε εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να βρεθούν στο δρόμο του κυκλώνα, από την Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα μέχρι το Ακρωτήρι Κοντ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι απομακρύνονται από τις εστίες τους σε διάφορες πόλεις, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον.



«Αν βρίσκεστε στην προβλεπόμενη πορεία του κυκλώνα, πρέπει να πάρετε προφυλάξεις από τώρα», δήλωσε ο πρόεδρος Οbama, απευθύνοντας έκκληση σε όσους πρέπει να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους να το κάνουν.



«Μην περιμένετε. Μην καθυστερείτε. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά αυτήν την καταιγίδα», πρόσθεσε.



Εκκενώνονται συνοικίες της Νέας Υόρκης

«Οι Νεοϋορκέζοι που ζουν σε νοτιότερες περιοχές θα πρέπει από την Παρασκευή, να αρχίσουν να μετακομίζουν, προτού ο τυφώνας Irene πλήξει, όπως αναμένεται, την περιοχή», δήλωσε ο δήμαρχος Μάϊκλ Μπλούμπεργκ.

Διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν, καθώς εκτιμάται ότι το Σάββατο - ημέρα που αναμένεται να κτυπήσει ο τυφώνας - θα «μπλοκάρει» το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν εκατομμύρια κάτοικοι της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου