Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΗΠΑ: Εκκενώνεται η Ανατολική Ακτή λόγω του τυφώνα Αϊρίν



Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται από τις εστίες τους και πόλεις, ανάμεσα τους και η Νέα Υόρκη, ετοιμάζονται για το χτύπημα του τυφώνα Αϊρίν, ο οποίος κατευθύνεται προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Επτά πολιτείες κατά μήκος της Ακτής, από την Βόρεια Καρολίνα μέχρι και το Κονέκτικατ, έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το πέρασμα του τυφώνα, ο οποίος έχει προκαλέσει χάος και τεράστιες υλικές ζημιές στην Καραϊβική στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους .

Ο τυφώνας ενισχύεται και αναμένεται να αναβαθμιστεί περαιτέρω στην κατηγορία 4 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον μέχρι το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσαν οι μετεωρολόγοι. Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στην Βόρεια Καρολίνα το Σάββατο το απόγευμα.

Προληπτικά έχουν ήδη εκκενωθεί οι πόλεις Ντέλαγουερ, Μέρυλαντ, νιου Τζέρσευ και Βόρεια Καρολίνα και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Συναγερμός έχει σημάνει και σε βορειότερες πόλεις. Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσιγκτον και Φιλαδέλφεια, προετοιμάζονται για το πέρασμα του τυφώνα , καθώς οι επιστήμονες πιστεύουν ότι –μετά το ξέσπασμα την ανατολική ακτή- το φαινόμενο θα κατευθυνθεί βόρεια.

Ομπάμα: "Μην περιμένετε. Μην καθυστερείτε" 
Μία ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο σταμάτησε τις διακοπές του στο Μάρθας Βάινγιαρντ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον πριν από την έλευση του κυκλώνα Αϊρίν, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά τον τυφώνα Αϊρίν, ο οποίος φαίνεται πως θα είναι "εξαιρετικά επικίνδυνος και δαπανηρός".

"Όλα δείχνουν ότι θα είναι ένας ιστορικός τυφώνας" δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα από την  Μασαχουσέτη, όπου βρίσκεται σε διακοπές.

"Αν βρίσκεστε στην προβλεπόμενη πορεία του τυφώνα, πρέπει να πάρετε προφυλάξεις από τώρα" δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα, απευθύνοντας έκκληση σε όσους πρέπει να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους να το κάνουν.

"Μην περιμένετε. Μην καθυστερείτε. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο. Πρέπει να πάρουμε στα σοβαρά αυτήν την καταιγίδα" πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου