Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ίσως και νωρίτερα από το τέλος Φεβρουαρίου η πρώτη δόση της επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου ύψους 80 εκατ. ευρώ


Το γεγονός ότι τελικά τα 80 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης της επιστροφής του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου ίσως να δοθούν πριν το τέλος του Φεβρουαρίου έκανε γνωστό με σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Τσαυτάρης σημείωσε: «Έχουν γίνει όλες οι διεργασίες, ίσως μάλιστα δοθεί νωρίτερα η πρώτη δόση ύψους 80 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη υπάρχουν χρήματα για το Σεπτέμβριο, θα δώσουμε άλλα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η δέσμευσή μας είναι ότι εάν τα πράγματα πάνε καλά δημοσιονομικά και το κομμάτι εκείνο των χρημάτων που είναι για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης δεν απορροφηθεί στο ύψος που έχει προϋπολογιστεί - γιατί βλέπουμε ότι και τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο δεν απορροφήθηκε και εάν δεν πάει με τόσα χιόνια ο υπόλοιπος Φλεβάρης και Μάρτης - κατανοώ αυτή την προαπαίτηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, ενδεχομένως να δοθεί ισόποση δόση».
Και πρόσθεσε: «Αν πραγματικά πέσουν τρία γερά χιόνια μέσα στο Μάρτιο, μπορεί όλο αυτό να ξοδευτεί και να λύσουμε το πρόβλημα της θέρμανσης. Αν λοιπόν τα πράγματα πάνε καλύτερα, λέω ότι θα πάμε στα 80 εκατομμύρια και το Σεπτέμβριο. Δεν μπορώ να δεσμευτούμε ως Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου