Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κυριαρχούν τα ερπετά και οι αρουραίοι των υπουργείων…




Ο κ. Σαμαράς ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Δύσκολο έργο όταν έχει δίπλα σου τον κ. Βενιζέλο ο οποίος ψάχνει τώρα να βρει τον πολιτικό του προσανατολισμό και έναν «ιμιτασιόν» αριστερό που θέλει συνεχώς να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του στον αριστερό χώρο.


Και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτοί οι δυο τα βαρίδια. Είναι και ορισμένοι υπουργοί, έρμαια του συστήματος της διαφθοράς, της διαπλοκής και των προσωπικών τους φιλοδοξιών. Εάν συνυπολογίσεις στην παρέα και όλα εκείνα τα ασπόνδυλα μειράκια που συνωθούνται στους διαδρόμους των υπουργείων, έχεις το πιο εκρηκτικό μείγμα αποτυχίας.

Υπουργοί που καθημερινά συνομιλούν με επιχειρηματίες για να δώσουν αναφορά και να πάρουν γραμμή, υπουργοί που έχουν στασίδι στα δελτία ειδήσεων συγκεκριμένων τηλεοπτικών δικτύων και παριστάνουν τους επιτυχημένους κάνοντας διαγγέλματα.

Υπουργοί ανίκανοι να ολοκληρώσουν έστω και ένα μικρό έργο. Υπουργοί που συνδιαλέγονται με το γκρίζο σύστημα των αποτυχημένων επιχειρηματιών βουτηγμένων στα χρέη και την ανυποληψία. Υπουργοί που ζουν ακόμα στον δοκιμαστικό σωλήνα των κολεγίων και του αποστακτηρίου της νόθας πολιτικής που διδάσκουν στα σεμινάρια οι τεχνοκράτες.

Και από κει και κάτω το χάος. Υφυπουργοί ανήμποροι να κάνουν έστω και ένα θετικό βήμα, αλλά κρατάνε την καρέκλα σώνει και καλά μόνο και μόνο για να κάνουν φιγούρα στον γείτονα αλλά και για να αποδείξουν στην μαμά τους ή την κυρία τους πόσο σπουδαίοι είναι.

Γενικοί Γραμματείς και… Φαρισαίοι, συνονθύλευμα άβουλων παραγοντίσκων ενός καταρρακωμένου και σάπιου αστικού κράτους. Οθωμανικής λογικής, με το μπαξίσι και το ρεγάλο να κυριαρχεί στις καθημερινές τους συναλλαγές. Σκουπίδια της πολιτικής, αρουραίοι των υπονόμων επικρατούν παντού. Οι λίγοι, καλοί και έντιμοι στο περιθώριο. Θέλουν να φωνάξουν να τους ακούσει ο Πρωθυπουργός αλλά τους έχουν αφήσει χωρίς ήχο. Υλικό έχουν αλλά ήχο όχι!

Μερικοί άχρηστοι επιμένουν να παραμένουν στο πόστο τους. Να κυριαρχούν γιατί ελέγχονται από τα συμφέροντα και είναι χρήσιμοι μόνο για τις δουλειές των λίγων. Είναι οι ίδιοι που «έφαγαν» τον Κώστα Σημίτη και τον Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Σαμαράς έχει βρει τον βηματισμός του. Το παλεύει και επιχειρεί καθημερινά να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί. Ξέρει ότι αν κάποια στιγμή βρεθεί στο χάος θα τον κατασπαράξουν τα ερπετά του συστήματος.

Έφτασε ο καιρός να ξεκαθαρίσει ο ίδιος τους λογαριασμούς του με τον περιβάλλον αυτό που έχει την μοναδική ικανότητα να κατασπαράσσει Πρωθυπουργούς και άξιους Υπουργούς. Και είναι γνωστό ότι όταν το «σύστημα» θελήσει να «καθαρίσει» τον Αντώνη Σαμαρά τότε θα ξεκινήσει από τους ανθρώπους εκείνους που αυτός επέλεξε να έχει στο πλευρό του.

Δεν υπάρχουν περιθώρια. Το «σύστημα» θέλει ξεκαθάρισμα τώρα!

Με εκτίμηση
Ο Θείος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου