Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Οι αποφάσεις του ρωσικού συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας : ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο Β.ΠΟΥΤΙΝ

Δεν μπαίνουν στην Ουκρανία άμεσα αλλά…

RussianT90L2Σε σύσκεψη του ρωσικού συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην Μόσχα ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοπσονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για τον χειρισμό της ουκρανικής κρίσης αφού συσκέφθηκε με τους επιτελείς του και εκτίμησε την εξέλιξη της κατάστασης ειδικά μετά το ολοκαύτωμα των ρωσόφωνων της Οδησσού από τους φιλοδυτικούς ναζιστές την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του defencenet.gr από την Μόσχα, αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
- Δεν θα υπάρξει επί της παρούσης καμία εμπλοκή ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην κρίση και καμία επέμβαση επί του ουκρανικού εδάφους. Ας σημειωθεί ο χαρακτηρισμός «ουκρανικού εδάφους»: Η πολιτική της Μόσχας δεν αμφισβητεί επί της παρούσης την ουκρανική κυριότητα αλλά επιμένει στην ομοσπονδοποίηση της χώρας.
- Θα υποστηριχθούν οι πολίτες ρωσικής καταγωγής «με κάθε τρόπο».
- Να συνταχθεί και κατατεθεί σχέδιο στο συμβούλιο για τις επιπτώσεις μακροχρόνιου ανταρτικού αγώνα στις ρωσόφωνες περιοχές.
-Να συνταχθεί σχέδιο άμεσης ειρηνευτικής επέμβασης προς αποφυγή αιματοχυσίας.
-Να συνεχιστεί η συγκέντρωση αεροπορικών, ναυτικών και αερομεταφερόμενων δυνάμεων στην Κριμαία αλλά και γενικότερα στην περιοχή της Νότιας και της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ακόμα και με μεταφορά δυνάμεων από την Άπω Ανατολή
-Να ενισχυθεί η 14η Στρατιά που εδρεύει στην Υπερδνειστερία
-Να προωθηθούν αεροπορικά όπλα στην Κριμαία για εξοπλισμό των στρατηγικών και τακτικών αεροπορικών δυνάμεων που από εχθές ξεκίνησαν να μεταφέρονται στην αεροπορική βάση της Συμφερόπολης
Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω: Η Ρωσία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επέμβει άμεσα στις ρωσόφωνες περιοχές.
Προφανώς εκτιμούν ότι ο ρωσόφωνος και ρωσόφιλος πληθυσμός με την βοήθεια και την υποστήριξη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων μπορεί να αντιμετωπίσει τον ουκρανικό Στρατό. Δηλαδή «βλέπουν» αντάρτικο μακράς διαρκείας.
Ταυτόχρονα όμως αυξάνουν την πίεση στην Ουκρανία, αλλά κυρίως στην Δύση με την μεταφορά μεγάλων δυνάμεων στις δύο Περιφέρειες, αλλά κυρίως στην Κριμαία, όπου το χθεσινό βίντεο με την μετακίνηση και μεταστάθμευση των στρατηγικών βομβαρδιστιών λέει πολλά.


Ο πολιτικός στόχος της Μόσχας είναι ξεκάθαρος: Ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας και σεβασμό των εθνικών χαρακτηριστικών των μειονοτήτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου