Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ν.Κακλαμάνης: «Η ΝΔ βουλιάζει και ο σώζων εαυτόν σωθήτω»



kaklamanis large_11

«ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ»

Η ΝΔ καταρρέει και όπως όταν βουλιάζει ένα πλοίο, ο καθένας κοιτάζει να σώσει πρώτα τον εαυτό του, και αυτό το λέει ένα από τα πιο παλιά στελέχη του κόμματος ο Ν.Κακλαμάνης του οποίου ο λόγος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και ας έχει διαγραφή από την «γαλάζια» παράταξη επειδή δεν συμφωνούσε με τον δρόμο που έχει πάρει μακριά από τις αρχές της. Το κλίμα στην κυβέρνηση και τη φοροδιαφυγή γερμανικών εταιριών στην Ελλάδα, σχολίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.
«Οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν πάρει την απόφαση πως το κόμμα χάνει και ο σώζων εαυτό σωθήτω ενώ ο πρωθυπουργός παρακολουθεί με αποτέλεσμα να έχουμε αυτά τα παρατράγουδα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».
Ζήτησε πράξεις και επιστροφή στις ιδεολογικές ρίζες της παράταξης ενώ παράλληλα εκτίμησε πως οι εκλογές δεν θα γίνουν πριν από τον Μάρτιο μην αποκλείοντας ωστόσο και το σενάριο του Οκτωβρίου.
Σχετικά με τις αποκαλύψεις για εκτεταμένη φοροδιαφυγή γερμανικών εταιριών στην Ελλάδα πρότεινε πως τα στοιχεία αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ισοδύναμα μέτρα στην διαπραγμάτευση με τη τρόικα.
Η δήλωση Ν.Κακλαμάνη έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις Α.Τζιτζικώστα και Γ.Βλάχου οι οποίοι και οι δύο ζήτησαν την δημιουργία κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και αποχώρηση από την πρωθυπουργία του Α.Σαμαρά ως τις μόνες λύσεις για να σωθεί η χώρα και η παράταξη που έχει χάσει το ιδεολογικό της στίγμα εδώ και χρόνια. Δεν ειναι τυχαίο ότι τα δύο στελέχη εκπροσωπούν την καραμανλική πτέρυγα, ενώ ο Ν.Κακλαμάνης εκτός του ότι προέρχεται από τα «σπάργανα» της ΝΔ ήταν και συνιδρυτής της Πολιτικής Άνοιξης μαζί με τον Α.Σαμαρά.
Το κλίμα παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και τις φήμες για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες από το άνοιγμα της δημοσκοπικής ψαλίδας και τις πιέσεις της τρόικας για παρεμβάσεις και μέτρα που θεωρείται πολύ δύσκολο να περάσουν από την παρούσα Βουλή (ασφαλιστικό και εργασιακά) ενίσχυσαν και οι τρεις παραιτήσεις που υποβλήθηκαν χθες από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Οι παραιτήσεις δεν είχαν να κάνουν με διαφωνίες εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για τους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, Ανδρέα Κατσανιώτη (Γενικοί Γραμματείς Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ) και Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Γενικό Γραμματέα Συντονισμού. Και οι τρεις όπως σας αναφέραμε ήδη θέλουν να πολιτευθούν.
Στη ΝΔ όλοι νιώθουν ότι η εξουσία χάνεται. Η εξουσία είναι η πολιτική «κόλα» που τους κρατά όλους ενωμένους ασχέτως εάν δεν θελουν όυτε να βλέπουν ο ένας τον άλλο. Μόλις αυτή χαθεί προτεραιότητα έχουν πλέον οι ατομικές ατζέντες, και η ατομική πολιτική σωτηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου