Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

5 προτάσεις αυτοδυναμίας και όχι μόνο



Από τον Κωνσταντίνο Νίνο
1] Προαιρετική παρακολούθηση μαθημάτων για τις 3 τάξεις του ΛΥΚΕΙΟΥ.
Σήμερα οι περισσότεροι μαθητές του Λυκείου έχουν σχολείο 8-2 και φροντιστήριο 5-10(!), με ότι και αν σημαίνει αυτό και για την ψυχική υγεία των μαθητών. Αυτό θα οδηγήσει άμεσα στην αποσυμφόρηση των τάξεων με αποτέλεσμα οι ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού που δεν μπορούν ή δεν θα μπορούν-πολύ σύντομα- να πληρώνουν φροντιστήρια να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. ΙΣΩΣ -εν ευθέτω χρόνω- θα πρέπει και να επανεξεταστεί η Ιδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
2] Αμεση και οριστική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ-μάλιστα  θα πρέπει να εξαγγελθεί ότι όποιος πλήρωσε, πλήρωσε,-ότι και εάν πλήρωσε-δεν οφείλει δηλαδή τίποτε πια για τον συγκεκριμένο φόρο. Αυτό θα οδηγήσει, αρχικά, σε μείωση των εσόδων, αλλά τα χρήματα θα μείνουν στην πραγματική οικονομία, δηλ στους πολίτες και έτσι θα συντηρηθεί –στοιχειωδώς –η χειμαζόμενη αγορά.
3] Υποχρεωτικος ο κατ. Μισθός 751 Ε, για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά με απελευθέρωση απολύσεων και κυρίως για να μην οδηγηθούμε σε δυσθεώρητη ανεργία η θέσπιση bonus minus φορολογικών συντελεστών  ευθέως ανάλογα με τον αριθμό εργαζομένων.πχ μία επιχείρηση με 1-5 εργαζόμενους  φορολογείται με συντ. 40-44%, 6-25  37%, 26-75, 32%, 76-150 28%, 151-300 22%, κ.ο.κ..ΑΥΤΟ  το μέτρο βέβαια μπορούμε να το  δούμε και χωρίς την πρώτη δεσμευση.
4] Αμεση θέσπιση {από τις μεθεπόμενες εκλογές βέβαια} της ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΛΠΗΣ.
Δηλ.1 κάλπη όπου θα φηφίζουμε ΚΌΜΜΑ και από την οποια θα προκύπτουν και οι έδρες κάθε  κόμματος, αλλά και μία δευτερη  μέσω της οποίας θα εκλέγονται οι βουλευτές, αλλά  όμως  αυτή την φορά, από το ΣΥΝΟΛΟΝ του εκλογικού σώματος. Δηλ εγώ ψηφίζω μέν τους βουλευτές που θέλω να εκλεγουν από το κόμμα της προτιμησής μου, αλλά έχω και το δικαίωμα να ψηφίσω οποιονδήποτε άλλον βουλευτή προτιμώ–ενδεχομένως- από τα άλλα κόμματα. Αυτό -περιττό να πούμε -ότι  θα εκμηδενίσει τον ΝΕΠΟΤΙΣΜΟ, θα εξαφανίσει τα πολιτικά γραφεία και τα ρουσφέτια {γιατί τι νόημα έχουν οι 5-10 ψήφοι μίας οικογένειας όταν κρίνεσαι  από αλλους 9.000.000!!} και βέβαια πολλές άλλες ευεργετικές συνέπειες. Εννοείται ότι κάποτε πρέπει και να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών.
5] Αποτελεσματικότερη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Οποια –νέα- δικογραφία δεν τελεσιδικεί πρωτοβάθμια σε 2 χρόνια και σε 3 δευτεροβάθμια , να έχουν συνέπειες οι δικαστικοί λειτουργοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου