Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Στήριξη της κυβέρνησης από το κόμμα και την κοινωνία ζήτησε ο Τσίπρας – Δεν εξετάζονται σενάρια εκλογών

Στήριξη της κυβέρνησης από το κόμμα και την κοινωνία ζήτησε ο Τσίπρας – Δεν εξετάζονται σενάρια εκλογών - Media

Την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση.
Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως μεταφέρουν συνεργάτες του,  εκτίμησε ότι τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το Κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας.
Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων, εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.
Σημειώνεται πάντως ότι στο κόμμα υπάρχει δυσφορία για την ελληνική πρόταση των 47 σελίδων, η οποία περιλαμβάνει αυξήσεις έμμεσων φόρων και εκτεταμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Ενδεικτικό του κλίματος όξυνσης που επικρατεί, είναι επιστολή 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στον Αλέξη Τσίπρα,  με την οποία ζητούν να κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου