Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Τουρκία – Χάνει την αυτοδυναμία το κόμμα του Ερντογάν

590_dd82e1c40570d84710b70b43401d5570Καθυστερεί ακόμη η ανακοίνωση των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων στηνΤουρκία, λόγω της απαγόρευσης που έχει επιβάλει το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο.


Ωστόσο, τα αποτελέσματα που γίνονται γνωστά μέσω των τηλεγραφημάτων που μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων στους συνδρομητές τους και με καταμετρημένο το 65% των ψηφοδελτίων, δείχνουν ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης χάνει την αυτοδυναμία, όμως προηγείται καθώς έχει το ποσοστό  του 43,6%, με 270 έδρες, αλλά η πλειοψηφία στην εθνοσυνέλευση είναι οι 276 έδρες.
Ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 24,4% και 122 έδρες, το Κόμμα Εθνικιστικού Κόμματος με 17,1% και 87 έδρες και το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των λαών με 10,6% και 70 έδρες.
Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι το φιλοκουρδικό κόμμα ξεπερνά το όριο του 10%. Θα είναι, ωστόσο, μια μακρά νύχτα, αφού προς το παρόν δεν έχουν ενσωματωθεί σε σημαντικό ποσοστό οι ψήφοι από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Κατά συνέπεια είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα. Μπορεί να αλλάξουν τα ποσοστά αυτά. Επίσης δεν μπορεί, προς το παρόν, να υπολογιστεί ποια θα είναι η κοινοβουλευτική ισορροπία.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου