Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Α.Μέρκελ: "Όλα τα θέματα θα λυθούν" - Θα περιλαμβάνει και ρύθμιση του ελληνικού χρέους



Για συμφωνία ότι "η Ελλάδα θα προσπαθήσει να εργαστεί μετ' επιτάσεως ώστε να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα", έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες.
 
Η κυβέρνηση από την άλλη αναφέρει ότι θα συμφωνήσει μόνο εάν περιλαμβάνεται ρητώς το θέμα της ρύθμισης του χρέους.
 
Η κυρία Μέρκελ είπε ότι κάθε ημέρα για την Ελλάδα μετράει και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν όλα τα θέμτα σωστά.
 
Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε λόγο, επίσης, για «ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων» στην τριμερή των Βρυξελλών.
 
Σημείωσε, τέλος, ότι η αίσθησή της είναι πως πλέον υπάρχει η διάθεση στενής συνεργασίας με τους Θεσμούς και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η διάθεση να αξιοποιηθεί. 
 
Τι έγινε χθες στην τριμερή
 
Ο κατ' αρχήν στόχος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσιπρα, δηλαδή να μην καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες, αλλα να αποκατασταθεί η επικοινωνία μαζι τους, επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολαντ έγινε σε καλό και φιλικό κλίμα, ιδίως μετά την επίδειξη διάθεσης για νέες υποχωρήσεις που επέδειξε η ελληνική πλευρά σε θέματα, όπως το πρωτογενές πλεόνασμα. Κατά τη συνάντηση ειπώθηκε ότι πρέπει να αναζητηθεί η χρυσή τομή και μάλλον αυτό θα γίνει με τη διολίσθηση της Αθήνας στο στόχο του 1% που έχουν θέσει οι δανειστές. Επίσης, στο τραπέζι παραμένει το θεμα του ΦΠΑ, με την κυβερνηση να συζητά διορθωτικές κινήσεις στην αρχική της πρόταση.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνηση διαβεβαίωσε την άλλη πλευρά ότι θα καταβάλει προσπάθειες να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά έθεσε μετ´ επιτάσεως το αίτημα για ρύθμιση του χρέους, αποκατάσταση της χρηματοδοτησης και ενίσχυση της ανάπτυξης, ώστε η όποια συμφωνία να είναι βιώσιμη.
 
Στο θέμα αυτό της βιωσιμότητας επέμεινε και ο πρωθυπουργος στις δηλώσεις του αμέσως μετά - Μερκελ και Ολάντ απέφυγαν να πουν οτιδήποτε στον Τύπο.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου