Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Πoύτιν: Οι ΗΠΑ είναι παγκόσμιο οικονομικό παράσιτο


  •  Παράσιτο στην παγκόσμια οικονομία χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: οι ΗΠΑ “ξεπερνώντας σαφώς τα οικονομικά μέσα τους, ζουν στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας ως ένα παράσιτο”, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι “το μονοπώλιο του δολαρίου στις συναλλαγματικές αγορές αποτελεί – αυτό καθ’ εαυτό – μιαν απειλή για τις διεθνείς χρηματαγορές”.

“Εκτελωνίζουν στη διεθνή οικονομία ένα μέρος των δικών τους προβλημάτων, οι ΗΠΑ”, είπε ο ρώσος πρωθυπουργός στην ομιλία του σε μια κατασκήνωση νεολαίας, στhttp://www.blogger.com/img/blank.gifα βόρεια της Μόσχας, την ώρα που φανέρωσε ότι “η ρωσική κυβέρνηση διαθέτει στα αποθεματικά της πολλά αμερικανικά κρατικά ομόλογα” – διαφόρων κατηγοριών.

“Μία συστημική δυσλειτουργία, με αφετηρία τις ΗΠΑ θα επηρεάσει, επομένως, τον καθένα μας”, συνέχισε ο πρωθυπουργός Πούτιν.

“Τμήμα των αποθεματικών στην Κίνα και στη Ρωσία αποτελείται από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, ή από παράγωγα προϊόντα, αποτιμημένα σε δολάρια. Θα πρέπει, οπωσδήποτε, λοιπόν, να υπάρξουν στο μέλλον κι άλλα νομίσματα, που να παίζουν τον ρόλο του αποθεματικού νομίσματος”, επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου