Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Κύπριοι μας έδιναν το οικόπεδο Νο. 1 για εκμετάλλευση και εμείς το αρνηθήκαμε


                     

Mείζον ζήτημα προκύπτει από την είδηση ''βόμβα'' που δημοσιεύει η εφημερίδα «το κυπριακό Ποντίκι» (http://pontiki.com.cy/index.php/20/3950.html), ως προς τις προθέσεις της Αθήνας για την εκμετάλλευση ενός από τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, κατόπιν κυπριακής πρότασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά που έγινε από τη Λευκωσία πριν λίγες ημέρες αφορούσε την παραχώρηση και εκμετάλλευση του οικόπεδο 1 της κυπριακής ΑΟΖ. Πρόκειται για το οικόπεδο που βρίσκεται κοντύτερα από τις κυπριακές, ακριβώς ανοικτά της Πάφου και της Λεμεσού, μικρό μέρος του οποίου αμφισβητούν οι Τούρκοι (πρόκειται για μία κάθετη μικρή λωρίδα στα δυτικά του οικοπέδου) .

Παρά τη σοβαρή προοπτική για αποκόμιση οικονομικών οφελών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε την κυπριακή προσφορά...

Την ώρα που ο ελληνικός λαός στην κυριολεξία αντιμετωπίζει την προοπτική της φτώχιας, την ώρα που η Ελλάδα περνά την βαρύτερη κρίση στην ιστορία της, η κυβέρνηση αρνήθηκε μία γενναία προσφορά από την Κύπρο φοβούμενη πιθανώς την όποια αντίδραση της Άγκυρας.

Τα πιθανά οφέλη από την εκμετάλλευση του οικοπέδου αυτού εφόσον υπάρχουν φυσικά οι προσδοκώμενοι ενεργειακοί πόροι θα μπορούσε να αποτελέσει την «καλή είδηση» που η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει τόσο καιρό για να κοπάσει η συνεχόμενη επίθεση των αγορών στην ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου