Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τούρκος αντιπρόεδρος: "Ο Παπανδρέου είπε ότι έχουμε δικαίωμα για έρευνες"



Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ισχυρίζεται ότι γνωρίζει το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας Παπανδρέου –Ερντογάν και υποστηρίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε το δικαίωμα της Τουρκίας, για έρευνες στην περιοχή της Κύπρου!
«Ο Παπανδρέου είπε να μην υπάρξει κάποιο ζήτημα στην Κύπρο. Η απάντηση μας ήταν πως “είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε θα εμποδίσει τις διαπραγματεύσεις. Οι ελληνοκύπριοι το ξεκίνησαν. Έτσι και η Τουρκία στην ΑΟΖ θα κάνει έρευνες. Δεν ακούμε τίποτα. Το Πολεμικό μας Νυατικό και αν χρειαστεί η Αεροπορία μας θα προστατεύει τις έρευνες μας”»

Στο σημείο αυτό είναι από απίστευτος ισχυρισμός του Αρίντς που δηλώνει «τότε ο Παπανδρέου είπε «έχετε δίκιο. Αν κάνουν έρευνες εκείνοι κι εσείς μπορείτε. Αλλά μην υπάρξει ένταση»!
 

Λογικά ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πρέπει να έχει κάνει τέτοιο διάλογο με τον Ερντογάν, ελπίζουμε την άμεση διάψευσει των ισχυρισμών του Αρίντς.

Σχόλιο ιστολογίου: Προφανέστατα και εάν αληθεύουν τα λεγόμενα του τούρκου αντιπροέδρου, η στάση του Γιώργου Παπανδρέου, που δεν είναι λαχειοπώλης αλλά πρωθυπουργός της Ελλάδας, δημιουργεί σοβαρά προηγούμενα και εκθέτει την Ελλάδα με σοβαρούς κινδύνους απώλειας εθνικών κυριαρχικών της δικαιωμάτων επί Ελληνικών υδάτων και του ορυκτού πλούτου που βρίσκεται κάτω από αυτήν. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις μελλοντικές κινήσεις της Άγκυρας, αλλά η δήλωση του κ. Αρνίτς σαφέστατα δεν είναι διόλου καθησυχαστική, ενώ η φοβικότητα του Γιώργου Παπανδρέου και η άρνησή του να αντιμετωπίσει με σθένος την τουρκική επιβολή χαρακτηρίζεται ως μειοδοτική παρά ως πατριωτική στάση. Εκτός και εάν ο νεοπατριωτισμός του Γιώργου Παπανδρέου ξεκινά από την κρεβατοκάμαρά του και σταματά στην είσοδο του σπιτού του, αγνοώντας πως η παράδοση Ελληνικού γεωγραφικού χώρου αποτελεί και παράδοση μέρος του σπιτιού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου