Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

photo: Από το σημερινό πρωτοσέλιδο της Καθημερινής 4 Νοεμβρίου 2011


Ξυπνήστε ρε!

Το τυράκι κι όχι τη φάκα φαίνεται να βλέπουν οι υπουργοί και οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αφού μάλλον  υποκύπτουν στη λογική τόσο του Παπανδρέουόσο και του Βενιζέλου, που λέει δώστε ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα στην κυβέρνηση για να είναι δυνατή και να προχωρήσει στο μεταβατικό στάδιο (παραίτηση Παπανδρέου και σύσταση άλλης κυβέρνησης εθνικής ευθύνης)!

Έτσι σήμερα το τοπίο διαμορφώνεται ως εξής:

Συγκεκριμένα, βουλευτές όπως η Εύα Καϊλή, η Σούλα Μερεντίτη, η Τόνια Αντωνίου, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Κώστας Καρτάλης, ο Νάσος Αλευράς και ο Δημήτρης Λιντζέρης συμφώνησαν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «αν» ο πρωθυπουργός δεσμευτεί πως θα ξεκινήσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση και ότι θα τις ολοκληρώσει την ερχόμενη εβδομάδα. «Αλλιώς» θα αρχίσουν τις ανεξαρτητοποιήσεις.

Η  βουλευτής Επικρατείας κυρία Έλενα Παναρίτη που την Πέμπτη προανήγγειλε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης διαφωνώντας με το δημοψήφισμα, τελικώς αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση εξηγώντας πως από την στιγμή που απέσυρε το δημοψήφισμα δεν έχει επιχείρημα να καταψηφίσει!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται πως απευθύνει  έκκληση προς τους βουλευτές λέγοντάς τους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνη για να δυναμώσει η κυβέρνηση και να προχωρήσει στη μεταβατική στάδιο. Οι τρεις δελφίνοι Ανδρέας Λοβέρδος,Γιάννης ΡαγκούσηςΆννα Διαμαντοπούλου και από κοντά και ο Ηλίας Μόσιαλος περιμένουν και αυτοί από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τις εξελίξεις διαφυλάσσοντας και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ (να 'χουν δηλαδή  "μαγαζί" την επόμενη μέρα). 

Έτσι λοιπόν απόψε αναμένεται - αν δεν προκύψουν μέσα στην ημέρα άλλα γεγονότα - η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Το γεγονός ότι άλλα τους έλεγε στη συνεδρίαση της Υπουργικής και άλλα είπε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  ο Γ. Παπανδρέου, φαίνεται πως δεν είναι αρκετό για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να έχουν καμία εμπιστοσύνη σ' αυτόν τον άνθρωπο.

Ξυπνήστε ρε, όπως θα έλεγε και ο συγχωρεμένος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος. "Οι καιροί ου μενετοί" όπως με δυο κουβέντες είπε ο Καρατζαφέρης χθες στη Βουλή.

Ξυπνήστε ρε, και βάλτε πάνω από το κομματικό και το προσωπικό σας συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας.

Ξυπνήστε ρε, η Ελλάδα σβήνει. Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικούς - πατριώτες κι όχι από πολιτικούς που πάνω απ' όλα βάζουν την "ενότητα του κόμματος".
Τι άλλο θέλετε ακόμα για να πειστείτε ότι αυτός ο άνθρωπος κοροϊδεύει τους πάντες;

Πόση ντροπή ακόμα πρέπει να νιώσουμε σαν έθνος για να ξυπνήσετε; 
Πόσες φωτογραφίες σαν αυτή της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ πρέπει να δούμε για να αποφασίσετε  ότι δεν πάει άλλο;

ΝΤΡΟΠΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου